Economia

Un canvi de llei permetria que Ikea s'instal·lés a Salt

El conseller Mena diu que estudiarà quines modificacions s'haurien de fer en l'actual marc legal per si la multinacional sueca decideix invertir en la població saltenca

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va assegurar ahir que la Generalitat estudiarà modificar la llei d'equipaments comercials per permetre que Ikea, es pugui instal·lar a Salt, si finalment la multinacional sueca es decideix obrir una botiga en aquesta població. La normativa actual no permet que s'obrin centres comercials d'aquestes característiques a ciutats de menys de 50.000 habitants, cosa que afecta el municipi gironí. Per això, Mena va comentar que si Ikea proposa obrir un establiment a Salt i no té encaix dins l'actual marc legal, “es mirarà quines modificacions s'haurien de fer”.

Mena que ahir va ser a Salt per signar un conveni amb l'ajuntament per fomentar l'ocupació i el desenvolupament local, va reconèixer que ha tingut una reunió amb els representants d'Ikea que li van fer arribar l'interès d'ampliar els dos establiments que tenen a Catalunya (a Badalona i a l'Hospitalet de Llobregat) i d'obrir-ne quatre d'addicionals. Entre aquests hi ha la nova botiga de Sabadell, que serà la més gran de tot l'Estat, a més d'una a Tarragona i l'altra que s'instal·larà a les comarques gironines. I a la demarcació gironina s'ha especulat que es podria instal·lar a Vilablareix, la Jonquera i també al municipi Saltenc.

En tots aquests municipis gironins, l'actual marc legal no permet que s'obrin centres comercials de les dimensions com ara les d'Ikea.

En aquests moments, la generalitat està elaborant una nova llei general del comerç i el servei que contempli “la diversitat d'establiments comercials que actualment tenim a casa nostra i que son diferents dels que teníem quan l'actual legislació es va aprovar”. “Estem en una fase molt prèvia”, va assegurar el conseller.

Mena va explicar que ja s'ha constituït una taula que ha de servir per elaborar la nova llei. De moment, però, el titular d'Empresa i Ocupació va dir que s'ha de complir “la legislació vigent”, que aposta per un model comercial de petit comerç “que doni vida a les ciutats”, en el cas de les menys de 50.000 habitants.

Malgrat això, la Generalitat està disposada a estudiar la modificació de la llei actual per permetre que, si la multinacional sueca preveu invertir a Salt, s'hi pugui instal·lar. “Sortosament, la inversió estrangera a Catalunya, tant la comercial com la industrial, s'està revifant de manera molt notable”, va concretar. Va explicar que ara per ara Ikea no hi té “encaix a l'actual marc legal” si vol anar a Salt, però que la Generalitat està disposada a mirar “quines modificacions s'haurien de fer”. De moment, però, va dir, que no es vol avançar “als esdeveniments” perquè la direcció general de comerç no ho ha proposat encara.

LA FRASE

Ikea no té encaix a Salt dins l'actual marc legal i mirarem quines modificacions s'han de fer si vol venir
Francesc Xavier Mena
conseller
La llei no permet que s'obrin centres com Ikea en ciutats de menys de 50.000 habitants
Francesc Xavier Mena
conseller


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA