Economia

Crèdits de 5,8 milions a sis factories de motos gironines

El govern ha concedit un total de 12 milions en ajuts a 14 empreses catalanes

Gas Gas preveu incrementar la producció fins a les 22.000 unitats i doblar la plantilla en un termini de quatre anys

El Departament d'Empresa i Ocupació ha atorgat crèdits per valor de 5,8 milions d'euros a sis fabricants de motos de les comarques gironines. Aquesta quantitat representa prop del 50% del total d'ajuts que el govern ha concedit al sector a tot Catalunya. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Mena, va destacar ahir que els crèdits permetran als fabricants desenvolupar projectes d'innovació “a mitjà i a llarg termini” en una zona com ara les comarques gironines, on precisament es concentren “bona part de les companyies catalanes del sector, que estan cultivant la llavor per adquirir solidesa i futur”. Les empreses gironines que es beneficien dels crèdits són: Gas Gas, que s'ha marcat un ambiciós pla de creixement per als pròxims quatre anys; Ossa, amb seu a Domeny, que aquest novembre presentarà a la fira de Milà un nou model de motocicleta d'enduro, i l'empresa Rieju, de Figueres, que ha presentat un projecte per comprar models d'escúter del fabricant Malagutti i començar a fabricar aquests models de manera massiva. Els ajuts també serviran per finançar iniciatives dels fabricants Xispa Motorbike de Vidreres, que preveu llançar un nou model de motor all-road (mescla de trial i enduro); Climent Accessorios (Clipic), de Sant Joan les Fonts, especialitzada a fabricar motos infantils, i que ara en farà una d'elèctrica, i Volta Motor Company, que preveu fabricar fins a 2.000 unitats de la moto elèctrica per trajectes urbans Volta BCN.

En total, el govern ha concedit 12 milions d'euros a 14 nous projectes, sis dels quals corresponen al desenvolupament i industrialització de nous models i components per part d'empreses tradicionals i ja arrelades a catalunya.

Pla de negoci a Gas Gas

L'empresa Gas Gas de Salt, especialitzada en les motos de trial i enduro ha elaborat un ambiciós pla de creixement en el qual preveu incrementar la producció fins a 22.000 unitats i doblar la plantilla en un termini de quatre anys. Aquest creixement serà possible mitjançant el desenvolupament de nous models: motocicleta enduro amb motor Gas Gas 340 4t, motocicleta de cilindrada 250-300-450- 450 pirineus amb motor Yamaha, moto trial MY 2013 i motocicleta enduro-cross 125 2t.

Actualment l'empresa que té una factoria de 10.000 metres quadrats, fabrica 9.000 unitats l'any. Ha tancat el darrer exercici amb una facturació de 40 milions d'euros i ha assolit uns beneficis d'1,2 milions d'euros. Segons va explicar ahir el director general de l'empresa, Ramon Puente, Gas Gas, s'ha fixat un pla de negoci que suposa incrementar la producció en 13.000 unitats i augmentar la plantilla fins als 180 treballadors. Puente va explicar que l'empresa ha demanat a la Generalitat un crèdit de 2 milions d'euros, amb l'objectiu d'impulsar el creixement de l'empresa mitjançant nous models. Aquest novembre, Gas Gas presentarà oficialment una moto de trial elèctrica a la Fira de Milà. Per desenvolupar-la, ha rebut un ajut de la Generalitat de 60.000 euros. Puente va comentar que ja tenen lligada la producció d'entre 100 i 200 unitats per als mercats alemany i suec, que començaran a sortir de la factoria de Salt a partir del febrer del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona