Empreses

Una planta per purificar l'aigua de l'Ebre de 50 milions d'euros

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha anunciat aquesta setmana una inversió de 100 milions d'euros, a repartir en els pròxims quatre anys, per garantir la qualitat de les aigües amb què abasteix els 65 municipis de les comarques tarragonines als quals dóna servei (un terç del total de la demarcació).

Als periodistes que van acudir a la roda de premsa, el CAT els havia preparat una prova: identificar quina de les sis mostres d'aigua que hi havia sobre la taula era aigua tractada en la planta del CAT i quines corresponien a aigües minerals. La majoria va encertar quina era l'aigua de l'aixeta, cosa que va portar el gerent del consorci a preguntar-se “tan dolenta la trobeu?”.

No serà el resultat de la prova el que acceleri la planta de tractament d'aigües que projecta el CAT a l'Ampolla sinó el finançament. La planta necessita una inversió de 50 milions d'euros i vol posar fi a la saturació de sals que acumula l'aigua que es capta dels canals de reg de l'Ebre. Segons el gerent del CAT, Salvador Plana, l'aigua presenta una alta concentració de sals -sobretot en els mesos en què el cabal és més escàs- i, malgrat que de moment no sobrepassa els límits relatius que la fan a apte per al consum, amb vista al futur cal pensar en una reducció dels nivells.

La planta per purificar l'aigua s'articularà al voltant d'un sistema de membranes d'osmosi i copiarà el model de la planta pilot que el CAT té en fase de prova a les mateixes instal·lacions de l'Ampolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid