Economia

gastronomia

S'inaugura el castell de Sant Gregori com a espai de celebracions i banquets

L'emblemàtic edifici comptarà amb la cuina d'El Celler de Can Roca

La família gironina Jorquera-Fortià és la propietària de l'edificació

El castell de Sant Gregori va obrir les portes ahir a la nit en una gala de presentació com a nou espai de celebracions de casaments i banquets. L'històric edifici situat al barri de l'església de Sant Gregori és propietat de la família Jorquera-Fortià des del 1999, i segons explica el gerent del nou espai, Albert Jorquera, un dels aspectes més destacables és l'encant de l'indret. Així mateix, és remarcable que la cuina anirà a càrrec d'El Celler de Can Roca, situat en el segon lloc de la llista dels millors restaurants del món i que ahir a la nit ja va oferir un aperitiu-lunch. “Funcionarem per encàrrec i adaptant-nos a cada tipus d'acte. És un format que dóna joc”, va manifestar ahir el cuiner Joan Roca, que va afegir-hi que s'ocuparan de la restauració de la mateixa manera que ja fan al mas Marroch i a l'hotel AC Palau de Bellavista de Girona.

L'espai del castell és flexible. A la planta baixa, les diferents sales s'organitzen a l'entorn d'un pati central i, a la primera planta, hi ha sales més grans; Jorquera explica que és el primer espai d'aquestes característiques que gestiona. Es tracta d'un complex que combina un espai medieval i equipaments d'última tecnologia, ideal per a grans celebracions i esdeveniments especials.

LA XIFRA

200
convidats
van assistir ahir a la nit a la gala de presentació del castell de Sant Gregori com a nou espai.

Un casal dels Margarit

El castell de Sant Gregori és una antiga propietat dels Margarit, un gran casal fortificat refet en els segles XVI i XVII. Sembla que la fortalesa va ser construïda al segle XII i al juliol de 1337 va passar a pertànyer als Margarit, una família influent i vinculada amb diversos castells gironins. De fet, l'escut del llinatge dels Margarit encara es conserva a l'església, que no està gaire lluny, i el castell també es coneix amb el nom d'el casal dels Margarit. El castell és una de les propietats més grans de Sant Gregori, tant pel que fa a terres de conreu com a bosc. L'edifici és quadrangular i té tres plantes distribuïdes al voltant d'un pati central interior, amb finestres en arc, voltes i sostres de diferents èpoques. Inclou també una torre cantonera de quatre pisos.

L'actual edificació és el resultat de successius processos de rehabilitació que respecten la fisonomia i l'estructura originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona