Economia

L'històric hotel Fornells Park tancarà el dia 18

L'establiment, que és gestionat per la cadena Husa, ja no permet fer-hi reserves

La trentena de treballadors ja han rebut la carta d'acomiadament i estan en fase de negociació

L'emblemàtic hotel Fornells Park, de Fornells de la Selva, tancarà el 18 de setembre després de 50 anys d'història, segons ha pogut saber aquest diari. L'hotel, que actualment gestiona la cadena Husa –no n'és la propietària–, ja no permet fer-hi reserves i la trentena de treballadors que actualment té l'establiment ja han rebut la carta d'acomiadament. En aquests moments els empleats, alguns dels quals fa més de trenta anys que treballen a l'hotel, estan en fase de negociació amb l'empresa. El tancament, però, no és definitiu, ja que la intenció dels propietaris de l'edifici és fer-hi obres de millora i tornar-lo a obrir “d'aquí a un temps” en unes condicions que encara no s'han establert.

“El tancament del Fornells és una mala notícia per al sector hoteler”, va assegurar ahir Josep Carreres, l'expresident de l'Associació d'Hostaleria de Girona, que va recordar que aquest era un hotel que havia donat molt bon servei a Girona. De fet, durant molts anys havia estat un lloc on se celebraven gairebé totes les convencions de categoria de la ciutat i de la demarcació, fins al punt que moltes parelles havien hagut de canviar el dia del casament per poder celebrar l'àpat a l'hotel Fornells Park a causa del gran nombre d'actes que hi havia.

Fa una desena d'anys, i coincidint ja amb l'expansió de l'oferta hotelera a la ciutat de Girona i amb el canvi d'hàbits dels gironins, l'hotel va registrar una davallada del nombre de clients i va decidir entrar al Grup Husa, una col·laboració que ha durat fins ara.

Aquests últims mesos, en el sector hoteler gironí ja corrien molts rumors sobre el tancament de l'hotel de Fornells de la Selva i, durant aquest temps, els més agosarats donaven per fet que el cessament de l'activitat havia de ser el 31 d'agost passat; tot i això, només fa una setmana i mitja que es va acordar el tancament. Per la seva part, el Grup Husa ahir no va voler confirmar ni desmentir aquests extrems i només va voler dir que “avui continua gestionant l'hotel”. “Quan hi hagi alguna novetat es comunicarà públicament”, va dir un portaveu.

LA XIFRA

1960
és l'any que els propietaris
van decidir buscar socis per fer-hi un hotel, una activitat que s'ha mantingut fins ara.

LA FRASE

El tancament no és definitiu perquè la intenció dels propietaris és fer-hi obres de millora i tornar-lo a obrir d'aquí a un temps
Les claus

Cinquanta-un anys d'un dels hotels gironins més emblemàtics

jordi nadal

L'hotel Fornells Park ha estat, durant molts anys, un dels establiments més emblemàtics i prestigiosos de la comarca, i un referent de qualitat. La seva història comença fa més de cinquanta anys, quan la família Agustí de Banyoles, va comprar l'edifici mare de l'hotel. Aleshores era un xalet ben situat. Als afores de Fornells, al costat mateix de la carretera que era la via principal a Catalunya d'entrada i sortida entre els estats espanyol i francès. Va ser el 1960 quan els propietaris van buscar nous socis i van decidir fer-hi un hotel, una activitat que ha mantingut fins avui. Els primers anys no van ser senzills. L'hotel no acabava de rutllar. Va ser aleshores, a principi dels anys setanta, que el senyor Agustí va formar un equip encapçalat per Joan Coll com a director. El canvi va ser del tot decisiu per a l'establiment, que des d'aquell moment no va parar d'expansionar-se. Quan Coll va assumir la direcció, hi treballaven divuit persones. Deu anys més tard ja n'hi havia quaranta-cinc, tot i la dificultat, segons Coll, de trobar gent en aquella època que volgués treballar en hotels de l'interior. Coll va comptar amb la inestimable col·laboració de la seva dona, Josefina Navas, que es va convertir en tota una institució. Mentrestant, el seu marit va posar tots els esforços a aconseguir el que va anomenar “una bona relació preu-qualitat”, fins a convertir el Fornells Park en l'hotel més important de Girona, tot i estar situat a Fornells. Aquest prestigi el va convertir en centre de reunions i celebracions empresarials, seu de trobades congressuals, familiars, casaments, i lloc habitual de dinars i sopars de caire polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.