Economia

MONTSIÀ

El centre tecnològic del moble de la Sénia estrena el laboratori d'assajos

Els equipaments permeten fer proves de resistència de producte acabat i anàlisis de matèria primera

La inversió ha estat de 350.000 euros

El Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya, situat a la Sénia, ha incorporat finalment un laboratori d'assajos. Tot i que el centre es va constituir el 2005, no va ser fins a principi de l'any passat que va disposar d'un edifici propi per ajudar el sector del moble a superar la crisi, i encara ha costat més dotar-lo de l'equipament tècnic necessari. Concretament, el centre tecnològic disposa d'un laboratori de matèria primera, un laboratori per a assajos de producte acabat, una biblioteca de materials, un estudi de fotografia i una planta pilot. “Tenim l'equipament més útil per a les empreses de fabricació de fusta i moble”, ha explicat el director del centre, Joaquim Solana. La inversió que s'ha fet per dotar el centre d'aquests equips és de 350.000 euros.

Pel que fa al laboratori de matèria primera, permet comprovar propietats mecàniques i de resistència a l'impacte, mesures de qualitat de color i vernissos i d'humitat. “Podem certificar la qualitat d'un material”, ha dit Solana. Quant al laboratori de producte acabat, assegura que els productes de fusteria industrial i els mobles compleixen la normativa oficial. “Fem les proves de resistència i fatiga”, ha assenyalat el director del centre tecnològic. Tots els equips són a la planta baixa del centre tecnològic, menys la planta pilot que està situada a l'institut de la Sénia. “Hi ha totes les màquines necessàries per fer a escala industrial prototips de mobiliari i per dur a terme la formació continuada i ocupacional”, ha explicat Solana. En aquest cas, s'ha aprofitat l'equip que hi havia a l'institut de la Sénia per impartir el cicle de fusta i moble, un cicle formatiu de grau superior que es va deixar d'impartir el darrer curs acadèmic.

LA FRASE

L'equipament que hem incorporat al centre serà molt útil per als empresaris de fusta i moble
Joaquim Solana
DIRECTOR DEL CENTRE TECNOLÒGIC DEL MOBLE DE CATALUNYA

Oferta de mobiliari per al sector hoteler

Del 15 d'octubre al 15 de desembre els moblistes presentaran la seua producció al sector hoteler en una exposició que tindrà lloc al Centre Internacional del Moble de la Sénia. “Ja tenim un 80% dels espais reservats”, ha dit Solana. Els moblistes oferiran als proveïdors un servei integral que inclourà mobiliari, disseny, il·luminació, tèxtil, muntatge i manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA