Economia

Economia

Vuit cellers de la Terra Alta ja venen vins amb el distintiu Garnatxa Blanca

La marca es va llançar el mes de març passat per potenciar la DO Terra Alta

Un vi negre de Batea, un dels més ben puntuats a la llista de Robert Parker

Ja hi ha vuit cellers de la denominació d'origen (DO) Terra Alta que comercialitzen vi blanc amb el distintiu específic Garnatxa Blanca. Es tracta d'una marca de qualitat impulsada pel consell regulador de la DO Terra Alta el mes de març passat amb l'objectiu de potenciar la DO i alhora aconseguir més prestigi i notorietat per als vins elaborats amb el 100% de garnatxa blanca. La DO Terra Alta és la regió vinícola amb més concentració de garnatxa blanca del món, amb un total de 1.300 hectàrees plantades d'aquesta varietat de raïm. De fet, segons el registre vitivinícola de Catalunya, un 90% de les plantacions de garnatxa blanca són a la Terra Alta.

“Estem molt satisfets de l'acollida que la nostra campanya ha tingut als cellers. La valoració per ser el primer any és molt bona”, manifestava Jaume Martí, gerent del consell regulador de la DO Terra Alta. Així Martí especificava que dels 45 cellers inscrits a la DO, setze han presentat vins per comercialitzar-los amb el distintiu Garnatxa Blanca, deu ho han aconseguit i vuit ja comercialitzen vins amb aquesta marca específica, dins la DO Terra Alta. Es tracta de l'Agrícola de Sant Josep de Bot, amb dos vins: el Llàgrimes de Tardor de les anyades 2008 i 2009; el celler de Josep Vicens de Gandesa amb el vi Vinyes del Grau 2010; Algramar de Vilalba dels Arcs amb Vins del Tros 2010; Cellers Unió de Villalonga del Camp amb els vins Clos del Pinell 2010 i Gran Copos R 2010; Altavins Viticultors de Batea amb Ilercavònia 2010 i Tern Obrador de Vi FB 2010; Cellers Tarroné de Batea amb Merian 2010; Caterra de la Pobla de Massaluca amb Hereus Caterra 2010; i finalment Vins la Botera de Batea amb Vila-Closa 2010.

“No tots els vins presentats reunien el nivell qualitatiu exigit”, assenyalava Martí. Així dels 27 que es van presentar, 17 l'han aconseguit. Per obtenir el distintiu cal que el vi estiga elaborat al 100% amb raïms de la varietat garnatxa blanca, però també acreditar una qualitat sensorial molt bona, d'almenys 80 punts sobre 100 al tast. Per aconseguir aquestes qualitats tan altes cal que tot el procés siga molt acurat des de la vinya al celler.

LA XIFRA

35
vins
de la DO Terra Alta han estat destacats en l'última llista del crític vinícola nord-americà Robert Parker.

La Fou de Batea, el millor puntuat

Els vins de la Terra Alta han aconseguit una presència important en la darrera llista de puntuacions The wine advocate del crític vinícola nord-americà Robert Parker. Així en el reportatge Focus in Catalonia signat per Jay Miller s'inclouen 35 vins de la DO Terra Alta, elaborats per 12 cellers diferents. El més ben puntuat és el vi negre La Fou de Batea 2007, de La Fou Cellers, que ha obtingut 94 punts sobre 100, una de les millors puntuacions mai obtingudes per un vi de la Terra Alta. Es tracta del primer vi elaborat per aquest celler, del qual es produeixen unes 6.000 ampolles a l'any. Ramon Roqueta, etnòleg i gerent d'aquest celler, el defineix com un vi “profund” que combina els “efectes aeris” de la garnatxa amb altres matisos. El reportatge diu que aquest vi pot competir amb els millors negres i també destaca com a excel·lents cinc vins de Celler Piñol, tres de Bàrbara Forès, un vi negre de Celler La Bollidora i un blanc d'Edetària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona