Economia

Noel preveu facturar 150 milions i exportar un 40%

El grup ja ven a 54 països i té una plantilla d'uns 700 treballadors

El Grup Noel Alimentària, amb seu a Sant Joan les Fonts, preveu arribar aquest 2011 als 150 milions d'euros de facturació i exportarà un 40% de les vendes. Aquesta aposta pels mercats internacionals fa que avui siguin presents en 54 països d'arreu del món i que la xifra d'exportació s'hagi multiplicat per quatre en deu anys. La innovació ha estat el pal de paller per reforçar la presència als mercats internacionals de Noel, que té una plantilla d'uns 700 empleats i genera un miler de llocs de treball indirectes.

Des que l'any 1940 va emprendre l'activitat en un petit obrador d'Olot, el grup Noel ha anat expandint-se i ara disposa de la fàbrica principal de Sant Joan les Fonts, un escorxador i una planta a Olot, una planta a Sant Esteve de Llémena, on es produeixen pernils de llarga curació, i una altra de situada a Osca, on també fan pernils serrans.

La seva producció està molt diversificada i inclou des d'una línia de plats cuinats (lasanyes, canelons, pollastres rostits), passant per embotits, productes curats o carn fresca, entre d'altres. El seu producte estel·lar, però, és el pernil, que representa el 75% de la seva producció. El pernil dolç es destina, principalment, al mercat estatal mentre que el serrà els ha permès “internacionalitzar-se cada vegada més”, segons explica la directora general, Anna Bosch. L'empresa, a part, promou la Fundació Albert Bosch, des d'on es financen projectes d'investigació per combatre malalties infantils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà del mes d'abril

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona