Economia

Miquel y Costas prepara un nou pla de creixement

El grup paperer Miquel y Costas no només creixerà gràcies a la nova fàbrica que construirà a la Pobla de Claramunt sinó que també té previst augmentar la capacitat productiva de les seves altres plantes, entre les quals hi ha les de Tortosa i Capellades. Així ho va anunciar ahir el president del grup, Jordi Mercader, que va assegurar que la companyia inicia una nova etapa centrada en creixements més enllà del sector tabaquer i que en els propers 18 mesos es veurà “fins a quin punt l'empresa prem l'accelerador”. No es descarta que hi hagi alguna compra: “Hem mirat coses als EUA o França però no volem equivocar-nos, preferim perdre una oportunitat que comprar un problema, així que de moment hem acabat sempre apostant per la pròpia companyia, cosa que dóna un creixement més lent però més sòlid”, diu Mercader.

El que té clar Miquel y Costas és que, tot i que no abandonarà el sector del tabac –que representa actualment un 60% de la producció–, “els creixements addicionals” estaran vinculats a branques de més valor afegit, com la indústria o l'alimentació. La nova planta de la Pobla serà el gran exponent d'aquesta estratègia. “Ens faltava l'última tecnologia, que tindrem amb aquest projecte; si va bé tindrem una companyia encara més rendible i amb molta capacitat per fer R+D”, avança Mercader.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.