Economia

El comprador d'Aconda es fa enrere i no reobrirà la planta

El grup inversor català Praedium volia un soci del sector paperer però no ha arribat a cap acord

La maquinària torna a estar a la venda i s'esvaeix qualsevol possibilitat de recuperar l'activitat

El grup inversor català Praedium s'ha fet enrere i finalment no reobrirà la fàbrica Aconda Paper de Flaçà, tancada des de fa dos anys. Fonts pròximes han explicat a aquest diari que la intenció del grup inversor era arribar a un acord amb una empresa especialitzada en el sector del paper per tornar a posar en marxa l'activitat. L'aliança, però, no es va segellar i, malgrat que es van intentar buscar altres socis, Praedium ha acabat decidint no tornar a obrir Aconda i vendre tots els seus actius materials.

D'aquesta manera, s'ha esvaït qualsevol possibilitat de recuperar l'activitat paperera a Flaçà i els 200 antics treballadors, objectius que s'havia fixat Praedium quan va comprar la fàbrica l'any passat. Ara la maquinària està a la venda, per línies de producció, de manera conjunta o individual.

A finals de l'any passat es va realitzar una subhasta per comprar la maquinària i la planta de cogeneració d'Aconda –no s'hi van incloure els terrenys, sobre els quals hi ha unes hipoteques molt elevades–. Praedium va presentar una de les tres ofertes que hi havia sobre la taula i finalment va tancar l'operació per poc més d'1,6 milions d'euros. El grup assegurava en aquell moment que l'objectiu era recuperar l'activitat paperera i contractar antics treballadors, tot i que no va especificar en quin tipus de paper s'especialitzaria ni la data d'obertura.

Praedium és una companyia inversora especialitzada a adquirir actius bloquejats en el mercat a causa de situacions jurídiques complexes, concurs de creditors i insolvència. A les comarques gironines, una de les empreses que ha reflotat és Nylstar de Blanes. Aquest diari no va poder contactar ahir amb Praedium.

LA XIFRA

1,6
milions
d'euros és la quantitat que va pagar Praedium per la maquinària i la planta de cogeneració d'Aconda.

Dos anys després del tancament

L'estiu del 2009 la fàbrica Aconda va tancar les portes i va deixar al carrer unes 200 persones. La fi d'aquesta companyia va tenir un ressò informatiu ampli, especialment per la implicació dels treballadors, que es van mobilitzar fins al darrer moment per intentar salvar l'empresa. Immersa en un concurs de creditors des de feia mesos i davant la falta de liquiditat, la direcció va decidir posar fi a l'activitat. Els treballadors van marxar amb una indemnització mínima. I n'hi ha que encara no ho han cobrat tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona