Economia

JARC denuncia que hi ha granges sense permisos a Girona

Acusa el Departament d'Agricultura de fer els ulls grossos

Diu que són explotacions de boví o de porcí

El sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) va denunciar ahir que a la demarcació de Girona hi ha granges ramaderes que no tenen tots els permisos i que el Departament d'Agricultura fa els ulls grossos en el tema. El portaveu del sindicat a Girona, Pere Rubirola, va explicar ahir que la majoria d'aquestes granges són grans i crien boví de llet o porcí, i que estan situades a comarques com ara el Gironès, la Selva o el Pla de l'Estany. “A hores d'ara, encara hi ha granges per legalitzar i el Departament d'Agricultura, en concret el de Girona, fa els ulls grossos amb certes granges. Això és trist perquè la normativa es fa perquè la compleixi tothom i no només uns quants”, va dir. Rubirola va fer aquestes declaracions en el decurs de la jornada anual sobre la vedella de Girona, que en aquesta edició tractava la zoonosi.

Pel representant del sindicat, el que fan aquestes granges és “competència deslleial” i incrementen la indefensió del sector. “Aquestes granges legalitzades estan obligades a passar revisions, i això crea diferències entre nosaltres mateixos”, va dir Rubirola.

Per la seva banda, el delegat del Departament d'Agricultura a Girona, Jordi Aurich, va explicar que en els aspectes urbanístics que són competència dels ajuntaments sí que “es possible” que hi hagi explotacions que no estiguin legalitzades. Va assegurar, però, que el Departament d'Agricultura actua sempre que hi ha coneixement de casos. “Des del Departament d'Agricultura s'actua en aquests supòsits i, en el moment que nosaltres tenim una denúncia sobre la taula, actuem”, va assegurar. Aurich va posar com a exemple que fa poc s'ha tancat una granja de 140 porcs a Crespià perquè no estava legalitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona