Economia

PESCA

Comença la veda pesquera al Camp i l'Ebre

Els pescadors asseguren que el recurs està estabilitzat

La flota d'arrossegament del Camp de Tarragona i dels ports del nord de les Terres de l'Ebre, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla van començar ahir la veda biològica. Una aturada de l'activitat que s'allargarà fins al 30 de juny amb l'objectiu que es regeneren els caladors. Amb tot, els pescadors asseguren que enguany arriben a l'inici de la veda amb el recurs pesquer estabilitzat. “No hem notat davallada de peix aquests darrers mesos, de manera que esperem que després de la veda n'hi haurà molt més”, va explicar el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, Josep Molina. El sector atribueix aquesta estabilització de les captures pesqueres a la planificació de la veda biològica. “Fa molts anys que fem veda i això al final dóna resultat”, va dir Molina. Els pescadors de Tarragona no començaran la veda de la gamba fins al 28 de maig.

També el preu del peix s'ha mantingut estable durant el primer trimestre del 2011. “Tenint en compte la crisi en què estem immersos, valorem positivament que els preus s'hagin aguantat”, va manifestar el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona. Pel que fa als pescadors d'arrossegament dels ports de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar (unes seixanta embarcacions), faran la veda els mesos de juliol i agost. D'altra banda, continua el debat sobre la llei de pesca sostenible, que suprimirà les llotges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.