Economia

Derbi presenta un ERO d'extinció laboral per tancar la fàbrica

La direcció del grup italià Piaggio vol acomiadar els 220 treballadors

Té la intenció de desmantellar el centre de Martorelles abans de finals d'aquest any

La direcció de l'empresa Derbi ha donat definitivament el pas per desmantellar el centre de producció de la planta de Martorelles (Vallès Oriental). Aquest dilluns, la direcció del grup italià Piaggio ha presentat al comitè d'empresa i al registre del departament de Treball l'expedient de regulació d'ocupació d'extinció laboral dels 220 treballadors, tots els empleats que hi ha a la planta de Martorelles.

L'ERO presentat indica que el tancament i els acomiadaments de la planta es faran entre l'1 de juliol i fins el 31 de desembre, quan el centre de producció quedarà definitivament tancat, segons indiquen els plans de la direcció de la marca propietat del grup italià Piaggio.

Josep Farràs, president del comitè d'empresa, ha manifestat el rebuig als plans de l'empresa. Pel representat del comitè d'empresa no es pot permetre el tancament d'una empresa a Catalunya que el 2010 va tenir beneficis i que durant els tres primers mesos d'aquest any ha registrat un increment de la producció i de la facturació del 20% en relació al mateix període de l'any passat, segons les xifres que l'empresa ha presentat a la representació sindical.

Farràs ha dit que durant els pròxims dies, mentre s'allargui el període de negociació de l'ERO, els membres del comitè d'empresa i la plantilla de Derbi es mobilitzaran per “intentar convèncer a les autoritats i als grups polítics de què no té cap sentit tancar una marca catalana en prestigi a tot al món''.

El representant sindical ha denunciat que la intenció de la direcció de Piaggio és “deslocalitzar'' la producció de Catalunya, on la planta té beneficis, a una localitat italiana, on el grup registra pèrdues. “Es matar un viu per ressuscitar un mort'' ha dit Farràs a l'ACN.

Entre el calendari de mobilitzacions que el comitè d'empresa té previst desplegar els pròxims dies, Farràs ha anunciat una concentració davant la seu del consolat italià a la capital catalana el 10 de maig pròxim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.