Economia

Cacaolat confia en el concurs per sortir de Nueva Rumasa

La direcció del fabricant català prepara el procés concursal

Els sindicats esperen que salvi l'empresa

La salvació de Cacaolat comporta abandonar Nueva Rumasa com més aviat millor. Per això els sindicats veuen positiu que l'empresa que fabrica el popular batut presenti concurs de creditors avui o demà. La direcció de Cacaolat portarà avui la documentació del concurs a Madrid perquè s'obri el procés concursal, segons van explicar les centrals. Després que dimarts se sabés que Clesa, primer accionista de Cacaolat amb el 95% de les accions, serà una de les empreses del grup dels Ruiz-Mateos que anirà a concurs, el fabricant del Poblenou quedava en una situació delicada. En presentar també concurs serà més fàcil que un comprador s'hi interessi, ja que els números seran sobre la taula, i els sindicats i la direcció de l'empresa no tenen cap dubte que això passarà. “Cacaolat és un caramel”, va explicar David Papiol, de la UGT, perquè té un producte que funciona i beneficis “que se n'anaven a Madrid” per maquillar els números de Clesa. De fet, un grup inversor americà ja s'hi va interessar però va fugir per la falta de seriositat de Nueva Rumasa, que no els va entregar la documentació, segons Miguel Ángel Domínguez, de CCOO. Els treballadors –uns 400 a Catalunya i un centenar a Saragossa– estan en espera del que passi als jutjats però temen que es perdin llocs de treball.

“Si us plau, no ens deixis caure!”

“Emilio, si us plau, no ens deixis caure! Seria horrible. De conseqüències inusitades i a més innecessari”. Aquesta és una de les cartes que José María Ruiz-Mateos, president de Nueva Rumasa, va enviar al president del Banc Santander, Emilio Botín, per demanar-li finançament. La va enviar el 16 de febrer, manuscrita, símbol de la desesperació, després d'anys de cartes. “Tot i que ho estem passant molt malament per la posició del teu banc, hem celebrat una missa perquè aconsegueixis els teus desitjos”, deia en una, i en una altra li demanava que rebés els seus fills, i acabava dient: “Els banquers sou els més odiats de la societat en què vivim. Ja ho saps...”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.