Economia

Els sindicats de Derbi, decebuts amb la Generalitat

Com ja van fer els treballadors de Yamaha, els de Derbi van exigir ahir a la Generalitat que pressioni per evitar el tancament de la planta de Martorelles. La direcció es va reunir amb el comitè d'empresa al Departament d'Ocupació, en una reunió que ja tenien prevista abans de confirmar-se els pitjors auguris. El delegat de CCOO a Derbi, Fernando Cornejo, va lamentar que el director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre “se'n rentés les mans”, argumentant que el govern no pot actuar perquè la companyia encara no ha presentat l'ERO. També la UGT es va mostrar “decebuda” amb la resposta, ja que Piaggio es va comprometre fa un any a millorar la competitivitat de la planta i fer-hi les inversions necessàries.

La Generalitat va emetre una nota en què explicava que “ha quedat a disposició de les parts per mitjançar per trobar la solució més adient”. A més, va recordar que es treballa per prevenir casos com el de Derbi amb l'elaboració d'un mapa de riscos i oportunitats industrials.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, es va sumar a la crida dels treballadors de Derbi i va reclamar a la Generalitat i al govern espanyol que aturin aquesta “nova onada de deslocalitzacions i tancaments absolutament injustificats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.