Economia

TORTOSA

La Cambra reclama més competències al govern

Un 92% de les empreses paguen una quota anual inferior als 60 euros

La Cambra de Comerç de Tortosa reclama al govern de la Generalitat la transferència de més competències amb la corresponent dotació pressupostària per poder sobreviure. L'eliminació de la quota cameral que paguen les empreses i els autònoms, d'acord amb el reial decret del passat mes de desembre, suposarà una retallada del 60% dels seus ingressos. Pel que fa al pressupost de la Cambra, serà de 650.000 euros aquest 2011, un exercici transitori i en què les empreses encara han de pagar la quota cameral. “Farem tot el possible perquè la Cambra de Tortosa no perille, buscant nous serveis i clients”, va manifestar el president de la Cambra de Comerç, José Luis Mora, que descarta totalment la fusió amb altres cambres. “Haurem de potenciar actuacions conjuntes i mancomunar serveis”, va admetre Mora.

Tot i que hi ha empreses de l'àrea cameral de Tortosa que han manifestat la voluntat de pagar la quota voluntària, la seua decisió final acabarà depenent de la quantitat que s'hagi de pagar, una xifra que determinarà el Consell Superior de Cambres i que encara no s'ha concretat. “Seran membres de la Cambra les empreses que així ho manifesten”, va dir el secretari de la Cambra, Jaume Sabaté. Fins ara, els cens cameral estava format per 15.880 empreses, un 92% de les quals paguen una quota inferior als 60 euros anuals i només 5 empreses superaven els 6.000 euros. Amb aquests ingressos la Cambra desenvolupava les tasques d'internacionalització i formació. De fet, la major part dels ingressos que la Cambra percep a través de l'impost de societats es destina a la internacionalització de les empreses. “En un futur haurem de cobrar els tràmits a les empreses que no siguin membres de la Cambra”, va dir el gerent de la Cambra, Francesc Minguell.

LA XIFRA

650.000
euros
és el pressupost de la Cambra de Comerç de Tortosa d'enguany, un 60% del qual depèn de la quota cameral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA