Economia

móra la nova

Una trentena d'expositors a la Fira Intercomarcal de l'Oli

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, proposa l'exportació de l'oli català com a alternativa per poder fer front als preus baixos

El conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí, va inaugurar oficialment ahir a les sis de la tarda la novena edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO). Fins avui a les vuit del vespre, un total de 33 expositors donen a conèixer els seus olis al pavelló firal de Móra la Nova. En la també novena edició del concurs d'olis es va proclamar millor oli de la FIO 2011 el de l'Agrícola i Secció de Crèdit La Ginesta, de la vila de Ginestar.

“És un plaer tornar a assistir a aquesta consolidada fira intercomarcal, que ofereix un producte de tanta qualitat”, va afirmar Pelegrí. “La meva voluntat és acompanyar totes aquestes empreses per expandir el consum dels seus productes a casa nostra i, fins i tot, fora de les nostres fronteres”, va apuntar. El conseller d'Agricultura va insistir a manifestar que no es pot manipular directament el preu del mercat, però que es posava al servei del sector oleícola, perquè s'animi a trobar alternatives com ara la de l'exportació.

Olis premiats

En l'entrega de premis que es va portar a terme després de la inauguració, també van resultar guanyadors en les diverses categories la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d'Ebre (primer premi d'olis de la DOP Siurana); l'oli de l'Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta Caterra, de la Pobla de Massaluca (primer premi d'olis de la DOP Terra Alta); la Cooperativa Sant Isidre de la Fatarella (segon premi d'olis de la DOP Terra Alta), i l'Agrícola i Secció de Crèdit de La Serra d'Almos (el segon premi d'olis de la DOP Siurana).

Pel que fa a la categoria d'olis verges extra amb predomini d'oliva arbequina, el primer premi va ser per a Montbaix Oli, SL, de Móra la Nova, i el segon per a Olis Ecològics Helga Harbig, de Rasquera. Finalment, en la categoria d'olis verges extra sense predomini d'oliva arbequina, el primer premi també va ser per a l'Agrícola i Secció de crèdit La Ginesta. El segon va ser per a l'Agrícola i Secció de Crèdit La Torre de l'Espanyol.

Avui la fira obre les portes a les deu del matí, amb un esmorzar popular amb la típica clotxa –hi ha venda anticipada de tiquets–. Durant tot el matí es pot gaudir de la demostració del funcionament d'una microalmàssera que elabora oli d'oliva, a càrrec de l'empresa Inoxcavònia, així com del concurs d'allioli, amb inscripcions obertes durant tot el mateix dilluns.

D'altra banda, a les sis de la tarda, després del berenar popular, té lloc la presentació del llibre sobre gastronomia Què cuinem a Móra la Nova, en el marc de la qual s'ha previst obsequiar els assistents amb un exemplar de l'obra. Més tard, a les set, es porta a terme el lliurament de premis de la segona edició del concurs de fotografia digital. La fira intercomarcal de l'oli, en què prenen part cooperatives de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, es clou a les vuit del vespre, després del sorteig de diversos lots d'oli.

LA XIFRA

33
expositors
prenen part en aquesta novena edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli de Móra la Nova


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona