Economia

L'Ajuntament fa el primer pas per aprovar la nova trama urbana

La darrera sessió plenària de l'Ajuntament va fer el primer pas per donar el vistiplau a la nova trama urbana consolidada (TUC), que és on ha de quedar integrat el futur establiment que obri Ikea. Per unanimitat dels quatre grups municipals (PSC, ERC, CiU i PP) es va fer l'aprovació inicial, de manera que en els propers dies el document –presentat al consell local de comerç– se sotmetrà a informació pública i s'hi podran presentar al·legacions, per després passar a l'aprovació definitiva de la Generalitat. La nova proposta incorpora nous àmbits en els quals es podrà desenvolupar activitat comercial, entre els quals hi ha l'ARE Pou Boronat, l'ARE entre Sant Salvador i els Pallaresos, les zones de creixement al voltant de l'avinguda Països Catalans, Sant Ramon, el PP-1, el PP-2, el PP-40 i els nuclis de Ferran i Molnars, juntament amb zones situades als barris de Ponent. Això significa que en aquestes localitzacions, on la previsió és de creixement demogràfic i urbanístic, ja es podran obrir establiments comercials, siguin del tipus mitjà (de més de 800 metres quadrats), grans (de més de 1.300) o molt grans (amb més de 2.500).

Basat en la nova llei

El plantejament de nova trama urbana, de la qual ha quedat exclòs tot el terme municipal de la Canonja, està basat en l'actual marc aplicable –decret llei 1/2009 de 22 de desembre d'ordenació d'equipaments comercials–, que obliga els municipis de més de 5.000 habitants i totes les capitals de comarca a adaptar-se a la nova normativa. La proposta delimita fonamentalment el nucli urbà de Tarragona i bona part dels nuclis d'eixample de l'altra banda del Francolí, més algunes àrees plurifamiliars i unifamiliars. A més, la divisió ha tingut en compte que Tarragona es troba a la fase final de formulació del pla d'ordenació urbanística (POUM) i per això la idea de trama urbana consolidada incorpora diverses previsions pel que fa a sòl urbà dins de terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona