Economia

comerç

Estanquers tallen dues hores l'accés al Pertús

La mobilització va aplegar unes 150 persones de la Catalunya del Nord contra l'alliberament del tabac

Uns 150 estanquers de la Catalunya del Nord van tallar ahir a la tarda, durant un parell d'hores, la carretera que va al Pertús. La mobilització dels estanquers es va fer per protestar contra el possible alliberament del tabac.

El tall de la carretera, que es va fer a 2 km abans d'arribar al Pertús, va començar a un quart de tres de la tarda i es va allargar, amb algunes obertures en alguns moments, durant un parell d'hores. Alguns estanquers ja comunicaven als automobilistes que tornarien a repetir la mobilització diumenge vinent. “Ens veiem diumenge”, deien els estanquers. El tall va estar en tot moment vigilat per gendarmes francesos, que convidaven els automobilistes a passar per l'autopista o algun vial alternatiu. Les cues de cotxes van ser de més de 600 metres.

L'acció dels estanquers, que va tenir el suport d'alguns que viuen fora del departament, va sorgir davant la possibilitat que l'Estat francès alliberi el monopoli del tabac, com li està reclamant la Unió Europea. A més, els estanquers també reclamaven que no es tornés a gravar amb un increment del 4% el tabac, que ja va pujar el 6% a principi d'aquest any.

Les dues mesures resten pendents de la sessió de l'Assemblée Nationale francesa, que es reuneix aquest dimecres per decidir si aixequen o mantenen les restriccions actuals. Avui dia, un nord-català només pot entrar 5 caixes de tabac per persona i 10 caixes per cotxe. En un principi, es va manifestar a favor de l'alliberament del tabac però, ara, la comissió de Finances de l'Assemblée Nationale defensa que cal mantenir les restriccions. Tot i això, els estanquers estan pendents de quina postura prenen dimecres, finalment, els polítics. “Diuen no, no, no, però després votin sí”, va explicar l'estanquer d'Argelers Alain Lirola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar