Economia

250.000 passatgers perjudicats per la vaga de controladors

Uns 2.000 vols han resultat afectats

AENA demana que es mantinguin els aeroports oberts i es reforcin els serveis de cafeteria, atenció mèdica, seguretat i neteja

El tancament de gairebé tot l'espai aeri de l'Estat –excepte el d'Andalusia– a causa de la vaga sorpresa dels controladors aeris ha afectat fins ara uns 250.000 passatgers, de 2.000 vols. Un total de 215 vols han estat cancel·lats aquest divendres fins a les 20.00 hores al conjunt de la xarxa d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA).

Fonts del gestor aeroportuari han precisat que s'han registrat 98 cancel·lacions en vols d'arribada i 117 en vols de sortida dels 5.073 vols programats per avui, el dia en què comença l'operació sortida del pont de la Puríssima. D'aquestes operacions, fins ara s'haurien operat un total de 3.237 vols

El centre de control aeri de Torrejón de Ardoz (Madrid), el principal de tota la xarxa que regula els vols que travessen Madrid, hi ha dos controladors en ruta i dos controladors en aproximació, el “mínim requerit” per als vols d'emergència.

Aquesta situació ha provocat el caos als aeroports on ha regnat la confusió entre els viatgers, que han criticat la falta d'informació i han format llargues cues davant els taulells de les companyies aèries.

AENA ha recomanat als ciutadans que tenien previst viatjar avui que s'informin de la situació del seus vols abans d'anar als aeroports. Per a això, ha posat a disposició dels usuaris afectats el telèfon 902404704.

Així mateix, ha demanat als aeroports que no tanquin i que reforcin els serveis de cafeteria. En aquest sentit ha emplaçat a les empreses concessionàries que operen a les seves instal·lacions a reforçar els seus serveis i subministraments.

També s'han reforçat els serveis mèdics, de seguretat i de neteja, i s'està oferint informació als passatgers de si han de quedar-se als aeroports o bé és millor tornar a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA