Convoquen una vaga a Hutchinson per la falta d'acord en les negociacions

Avui i demà es faran concentracions a Palamós davant l'empresa

La reunió d'ahir, entre la direcció i el comitè d'empresa de Hutchinson va acabar sense acord i n'hi ha dues més de previstes, dijous vinent i l'11 de maig. El representant de CCOO a Hutchinson, Albert Tavernero, i el delegat de la UGT, Salvador Vila, van explicar ahir que s'han adoptat diferents mesures de pressió veient la negativa de l'empresa a moure posicions.

El comitè ja va refusar la proposta d'indemnitzacions de 35 dies per any treballat, amb un màxim de vint mensualitats, que va oferir l'empresa als treballadors afectats per l'expedient de regulació, que en principi havien de ser 209, una xifra que s'ha rebaixat a 181 persones. Aquesta proposta es va fer en la mediació que es va fer al Departament de Treball i ahir es va tornar a presentar a la reunió, que va durar només vint minuts.

Avui i demà es faran concentracions davant l'empresa de Palamós i, si tot continua igual, es prepara una vaga per dimarts i dimecres vinent.

Referèndum a Trety

La plantilla de Trety de Maçanet de la Selva va votar ahir en referèndum si accepta o no la proposta d'indemnitzacions de l'empresa, que és de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 21 mensualitats. L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) preveu l'acomiadament de 241 treballadors. Ahir estava previst que es fessin votacions als torns de matí, tarda i nit i que el recompte es portés a terme a partir de la una de la matinada aproximadament, un cop es tinguessin tots els vots. El preacord es va aconseguir durant la darrera mediació que van portar a terme els representants del comitè i la direcció de l'empresa als serveis territorials del Departament de Treball.

Aconda atura la producció i es fan torns

Aconda Paper de Flaçà té des d'ahir aturada la producció i el conjunt de la plantilla, formada per 240 persones, no hi va a treballar. L'empresa ha muntat torns, que inclou un grup de persones a producció i a manteniment, entre altres seccions, segons va explicar ahir el president del comitè, Joan Brugué. «Això no canvia res. Encara es pot solucionar tot si surt un inversor», va destacar Brugué. Després que la companyia belga Intermills no hagi fet cap pas per intentar complir l'acord de compra d'Aconda Paper, s'han reprès els tràmits i el procés de liquidació, però, tot i això, encara queda aquest mes de maig de termini, segons va afegir Brugué.

El president del comitè no perd, però, l'esperança. «Sabem que hi ha algú que ha demanat informació, tot i que encara no s'ha presentat cap proposta concreta de compra», va indicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona