Principi d'acord entre el comitè i la direcció de Trety, que avui haurà de ratificar la plantilla en assemblea

El personal fa vaga tot el dia i uns 200 empleats es manifesten davant la seu de Treball

Malgrat la intensa pluja que va caure ahir entre les quatre i quarts de sis de la tarda, prop de 200 treballadors es van concentrar davant la seu del Departament de Treball i van tallar la circulació al carrer de la Creu. Prèviament, al matí, van manifestar-se a Maçanet, on van tallar la carretera d'accés a la població i, durant uns minuts, l'N-II. Són actes que feien part d'una vaga general de la plantilla, de 24 hores, que va tenir un suport majoritari dels treballadors.

Mentre els manifestants cridaven consignes des del carrer i feien servir xiulets i trompetes per fer soroll, els membres del comitè participaven, a les oficines de Treball, en una reunió de mediació. Era l'últim contacte entre les parts, un cop ja transcorregut el mes de negociacions que estipula la normativa.

Les parts partien de posicions molt distants. Treball va posar sobre la taula una proposta que satisfeia els dos sindicats: 40 dies per any treballat, amb un topall de 24 mesos. L'empresa, però, no hi va estar d'acord i va fer una última oferta: 40 dies per any treballat i un màxim de 21 mensualitats. La UGT, amb majoria, va donar el seu vistiplau. CCOO considerava que no es podia acceptar una proposta inferior a la que feia la mediació. Avui, són els treballadors els que tenen l'última paraula.

Aconda vol l'ajut de l'ICF

Representants de l'Institut Català de Finances (ICF) i del comitè d'empresa d'Aconda Paper, de Flaçà, es van trobar ahir per intentar trobar una sortida que eviti el tancament de l'empresa, després que la belga Intermills s'hagi fet enrere en la compra de la paperera gironina. Segons va explicar el president del comitè, Joan Brugué, l'ICF està predisposat a ajudar l'empresa «si hi ha un projecte seriós i consistent, amb un nou inversor». Així, va deixar clar que no aportarà íntegrament els 8 milions d'euros que s'ha calculat que es necessiten per fer reflotar l'empresa. Ahir també es preveia que el comitè es reunís amb representants d'Intermills, però finalment aquests no es van presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA