Economia

Sant Sadurní d'Anoia

El cava es beu en positiu

La fira ha promocionat les novetats del sector

Els cavistes tenen bones perspectives pel que fa a les vendes d'aquest any

Una trentena de caves i una desena d'establiments dedicats a la gastronomia han participat aquest cap de setmana al Cavatast de Sant Sadurní d'Anoia, una mostra sectorial que ha atret a centenars de visitants que han pogut tastar algunes de les novetats del sector i comparar els productes locals. Dissabte les cues per a les degustacions de vins i caves van ser continues durant tota la jornada, però diumenge els expositors van haver de conviure amb la pluja i l'amenaça del temporal. Malgrat això, la majoria dels cavistes s'han mostrat satisfets del resultat del Cavatast, que dóna el tret de sortida oficial a la temporada.

Precisament, els responsables de diverses empreses dedicades a la comercialització de vins i caves consideren que la temporada es presenta amb més bones perspectives de negoci que l'any passat, i coincideixen a assegurar que l'exportació dels seus productes està compensant la caiguda de les vendes en el mercat estatal. Les festes de Nadal i el mercat català són altres punts forts en què confia el sector per equilibrar la rebaixa de les vendes que han viscut en els darrers anys, a causa de la crisi econòmica. Algunes caves també han apostat aquest any per diversificar el negoci i s'han apuntat a la moda de l'enoturisme, amb l'organització de visites guiades a les caves i també de festes i congressos a les seves instal·lacions.

Goyanes, Reina del Cava 2010

Coincidint amb la celebració del Cavatast, la Confraria del Cava de Sant Sadurní va coronar dissabte a la nit la Reina del Cava 2010, la model madrilenya Carla Goyanes, que va dir “sentir-se molt orgullosa de rebre aquest títol”, i no tenir paraules per descriure “la calidesa i la simpatia amb què Sant Sadurní la va acollir”. Abans de la coronació de la reina, al centre de Sant Sadurní es va fer una cercavila en la qual també va participar el trio de Clownik, la segona companyia del Tricicle, que va fer un cavaoke d'enaltiment del cava. Com a pregoners, Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans van saludar els assistents a l'espectacle des de Groenlàndia, a través de la pantalla gegant instal·lada a la façana de l'ajuntament. Els actes de la Setmana del Cava continuen demà amb la jornada de portes obertes a les caves, i divendres, amb la cerimònia d'investidura tardoral del president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, com a confrare d'honor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa