Economia

Dos mil manifestants tallen l'N-II al Pertús

Sindicalistes dels dos costats dels Pirineus donen suport a la vaga general

Prop de dos mil manifestants van tallar ahir l'N-II a l'antic pas fronterer del Pertús per donar suport a la vaga general contra la reforma laboral del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, però també per protestar contra els plans d'austeritat europeus. La manifestació, emmarcada en la jornada reivindicativa organitzada en l'àmbit europeu per la Confederació Europea de Sindicats (CES), va aplegar catalans, andorrans i sobretot nord-catalans pertanyents als sindicats CSI, CGT, CCOO, CFDT, UGT, CFTC, USOC, FO, USDA i UNSA. Es va convocar en aquest punt perquè els sindicats consideren que la situació és especialment greu a la zona fronterera.

Xiulets i escridassada

La marxa estava encapçalada per una pancarta amb el lema No a l'austeritat. Prioritat al treball i al creixement, seguida de moltes senyeres, banderes dels sindicats i alguna bandera republicana. Entre les consignes que es van cridar, es van sentir crits de “Sarkozy i Zapatero dimissió”, “La crisi és d'ells, la solució és nostra” o “tots junts guanyarem la batalla”, així com xiulets i crits contra la política econòmica europea. La protesta es va celebrar en un ambient festiu.

La manifestació va començar a quarts de dotze del matí i va travessar tot el poble del Pertús, des de la part nord fins a la zona de la duana, on els representants dels diferents sindicats van exposar els motius de la convocatòria. “Algú va dir que la llibertat és un matí de vaga general, i avui i aquí som lliures”, va dir la portaveu de la UGT, Laura Pelay. També va demanar al govern espanyol que retiri la reforma laboral “si li queda una mica de dignitat”. Per la seva banda, el portaveu de CCOO, Ricard Bellera, va assegurar: “La crisi és un gran negoci, i ara el negoci són les retallades laborals i salarials”. També es va fer un esment especial d'empreses de l'Alt Empordà que estan fent expedients de regulació, com ara Cahors i Rieju.

La protesta va durar unes tres hores, però no va provocar problemes de trànsit perquè els Mossos d'Esquadra i la gendarmeria desviaven els vehicles per l'autopista.

3
hores
són les que va estar tallada l'N-II, tot i que no hi va haver problemes perquè es desviava el trànsit per l'AP-7.
2.000
participants
és el nombre de participants que preveien els sindicats, i les previsions es van complir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS