Economia

Polígons tancats i escoles obertes a les terres de Lleida

La vaga té un seguiment desigual segons els sectors

Els polígons industrials es buiden i els ajuntaments, les escoles i els comerços obren

El 70% dels polígons industrials de les comarques de Lleida estan tancats aquest dimecres (tres al Segrià, dos al Pla d'Urgell, un a la Noguera, un a l'Urgell i un a la Segarra) com a conseqüència de la jornada de vaga general convocada per aquest dimecres. Segons la UGT, el seguiment de la vaga general a les comarques de Lleida se situa de mitjana en el 70%, mentre des de CCOO han apuntat que el seguiment és 'majoritari' als tres sectors 'puntals' de l'economia lleidatana, l'agroalimentari, la construcció i el metall, on estaria al voltant del 90%. En el sector del comerç, han tancat els centres Mercadona i Caprabo de Balaguer, mentre en Educació, el seguiment de la vaga és menor.

Segons el secretari general de CCOO a les terres de Lleida, Josep Maria Baiget, a les comarques de Ponent la vaga general ha estat seguida per més d'un 90% de treballadors dels sectors agroindustrials, alimentari i de la construcció. Pel que fa al sector serveis, Baiget ha reconegut que no s'ha arribat al 50% ja que molts comerços petits han obert però algunes grans superfícies com el Caprabo de Balaguer han tancat. Cal recordar que a Lleida ciutat es festiu i per tant no es pot comptabilitzar la vaga.

D'altra banda, aquest matí mig miler de manifestant han recorregut els carrers de Tàrrega en suport a la vaga. La manifestació ha transcorregut pels carrers de Tàrrega sense incidents tot i que al seu pas, les botigues que estaven obertes abaixaven les persianes per evitar possibles incidents amb els piquets informatius.

Al Pla d'Urgell, els piquets han cremat pneumàtics al polígon industrial de Vila-sana i també a la planta de Vilaró de Mollerussa. El mercat setmanal de la ciutat ha comptat amb un 20% menys de parades i les botigues del centre de la ciutat han parat durant gairebé una hora.

En el sector del transport s'ha donat un seguiment majoritari de la vaga, segons CCOO, contràriament al que succeeix entre el funcionariat, sobretot d'ajuntaments i consells comarcals, on el seguiment és minoritari.

D'altra banda, la UGT ha fet a Balaguer una concentració dels seus piquets a davant de l'estació de trens. Després han fet una marxa lenta amb vehicles per l'interior de la capital de la Noguera. La secretaria general d'aquest sindicat a Lleida, Rosa Palau, ha valorat el seguiment de la vaga a Ponent en un 80% i ha destacat que no s'han produït incidents.

Lleida, com un diumenge

A la ciutat de Lleida la vaga general coincideix amb la festivitat de Sant Miquel. Els serveis mínims del transport eren els d'un diumenge, els comerços estaven tancats com qualsevol altra festiu i els polígons industrial no han registrat activitat. Les escoles i els centres municipals també han tancat per la festivitat. La força de la protesta a Lleida es podrà mesurar aquesta tarda en la manifestació convocada pels sindicats al centre de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA