Economia

La verema comença al Priorat amb una qualitat de raïm molt bona

Els vins de la DOQ Priorat poden repetir la qualificació d'anyada excel·lent de fa cinc anys

El volum d'exportació de la DO Montsant remunta tímidament

En les dues denominacions d'origen del Priorat ja ha començat la verema, tot i que només amb les varietats més primerenques. El gruix de la collita, que enguany el temps ha obligat a endarrerir deu dies, s'iniciarà d'aquí a un parell de setmanes. Les perspectives són molt bones quant a la qualitat del raïm.

A la zona sud de la DO Montsant-Falset, Marçà, el Masroig, els Guiamets... és on la verema ha arrencat amb més força, mentre que a la DOQ Priorat només s'han collit uns 70.000 quilos de raïm de varietats com ara la garnatxa blanca.

Els viticultors de les dues denominacions esperen collites molt bones. A la DOQ Priorat, les pluges del cap de setmana han estat les habituals i, “si continua el bon temps, es podria repetir una anyada com la del 2005, que va ser qualificada d'excel·lent”, segons Jaume Josa, secretari del consell regulador. La del 2009 va obtenir la qualificació de “molt bona”. La raó és que ni pedregades ni excessos d'humitat han complicat la sanitat dels raïms que encara esperen als ceps.

A la DO Montsant també esperen una collita lleugerament superior a la passada, ja que enguany, a diferència de l'anterior, la pedra no ha malmès part de la producció. Pel que fa a la quantitat, totes dues preveuen vinificar, si fa no fa, el mateix volum de raïm d'ara fa un any, en una campanya mitjana.

La DOQ Priorat incorpora, en aquesta verema, dos nous microcellers, i assoleix la xifra dels 92 inscrits. Es tracta de cellers familiars, amb produccions molt petites: el Celler Escoda-Pallejà (Torroja del Priorat) i el Sedó-Barceló (Bellmunt del Priorat).

Després del fort creixement dels últims anys, la DO Montsant estabilitza el nombre de cellers, que se situa en els 56. “Des de la creació de la denominació el 2001, el ritme va ser lògicament molt fort, però la crisi dels últims dos anys l'ha frenat. De tota manera, el nostre objectiu no és tant créixer en nombre de cellers inscrits com el de consolidar els existents”, ha puntualitzat el gerent, Gerard Amorós.

LA XIFRA

14,4
milions de quilos de raïm
es colliran a la comarca. La DOQ Priorat en preveu vinificar 4,9 milions i la DO Montsant, 9,5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona