Economia

Barcelona busca 10.000 voluntaris per a la consulta

El 25 d'abril és una data possible per a la votacio però encara no és definitiva

Finalment, Barcelona també tindrà una consulta per la independència. Així ho han explicat aquest dimecres alguns dels impulsors del grup Barcelona Decideix reunits davant de la Sagrada Família –escenari escollit com a símbol de la ciutat i de catalanitat– per la Coordinadora Nacional i amb el suport de plataformes sobiranistes i organitzacions veïnals, esportives, sindicals i d'estudiants.

"Moltes veus demanaven una consulta a Barcelona", ha explicat Xavier Martínez, economista i promotor de Sobirania i Progrés. La consulta a la ciutat comtal suposa un repte pel seu nombre d'habitants i fa l'organització més complexa, però també, ha dit, "hi ha més gent disposada a col·laborar".

Per això Barcelona Decideix busca 10.000 voluntaris, el mateix nombre de barcelonins mobilitzats per als Jocs Olímpics –a més de 25.000 més procedents de la resta de Catalunya i de la resta de l'Estat– i aproximadament l'u per cent del cens de la ciutat. És el que la Coordinadora ha calculat com a necessària per dur a terme una campanya popular com la de les consultes. En realitat, segons l'associació, no és un nombre tan desorbitat com sembla, si es té en compte que per a la consulta del proper 13 de desembre s'han coordinat 20.000 voluntaris a tot Catalunya.

La data per celebrar la votació podria ser el 25 d'abril, però encara s'ha de fixar i dependrà del nombre d'adhesions i voluntaris.

La consulta, ha afegit Martínez, seguirà endavant tot i que el consistori, que encara no s'ha pronunciat, no aprovi la moció de suport. En aquest sentit el membre de Catalunya Estat Lliure Roger Granados ha dit que l'objectiu de Barcelona Decideix és emplaçar tots els partits polítics a mostrar-s'hi a favor.

Uriel Bertran ha explicat que Barcelona s'ha de situar al capdavant del moviment de les consultes i que el fet que la capital s'afegeixi a la iniciativa és “exemple de la força que té el moviment de l'autodeterminació” i dóna “seguretat i confiança” als municipis que han convocat la consulta pel 13-D i als que la preveuen al febrer i a l'abril.

D'altra banda, el responsable d'extensió territorial de les consultes ha anunciat que l'acte de campanya per Barcelona Decideix serà més destacat que el què es va fer al Fòrum amb motiu de la campanya del 13-D i que es celebrarà en un lloc encara més important, com ara el Palau de la Música. La iniciativa pretén també que els espais emblemàtics de la ciutat –com ara la Sagrada Família– s'impliquin en la iniciativa i hi donin suport per tal que, segons Bertran, Barcelona passi de ser una capital del món a ser la capital de Catalunya.

La presentació que s'ha fet aquest dimecres, davant de la Sagrada Família, tenia l'objectiu de fer una crida als barcelonins per implicar-se en la campanya i afegir-se al grup de voluntaris en “aquesta festa de la democràcia participativa i directa”, en paraules del president de l'associació de veïns Font d'en Fargas, Lluís Vila. A partir d'ara, segons Uriel Bertran, “la consulta és en mans de la ciutadania”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa