Economia

Huguet diu que és precipitat parlar d'on s'instal·larà Chery

Els alcaldes de Tortosa i l'Aldea reclamen que la multinacional automobilística xinesa s'instal·le al polígon industrial Catalunya Sud

El conseller d'Innovació alerta que es podria obrir una subhasta entre pobles

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, lamenta que s'hagin filtrat alguns dels possibles emplaçaments de la multinacional xinesa del sector de l'automòbil, Chery. “És prematur parlar de localitzacions i la filtració d'un esborrany ha estat un error, perquè fa que s'obri una línia de subhasta entre els pobles de Catalunya”, va dir el conseller que ahir va ser de visita a Tortosa, on l'alcalde, el convergent Ferran Bel, va reclamar-li que tingui en compte la disponibilitat de sòl al polígon Catalunya Sud. De fet, Bel ja va enviar una carta al Departament d'Innovació dijous, quan es va fer públic que Chery podria instal·lar-se a l'Espluga de Francolí, Vila-rodona o Abrera. També reclama la implantació del gegant xinès a les Terres de l'Ebre l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. “L'impacte econòmic que suposaria la instal·lació de la multinacional xinesa a les Terres de l'Ebre seria molt fort i ens permetria el desenvolupament d'un sector industrial molt potent que complementaria l'agroalimentari”, va manifestar Andreu. Tot i que encara no ho ha fet de manera oficial, l'alcalde de l'Aldea preveu dirigir-se a la Generalitat perquè estudie seriosament la possibilitat que Chery s'instal·le al Catalunya Sud, un polígon que el 2012 disposarà de tots els serveis necessaris (aigua, llum i gas).

Encara que Huguet considera precipitat parlar de localitzacions admet que el govern treballa amb totes les possibilitats de sòl existent i, en aquest sentit, va apuntar: “Tortosa també està al llistat de qualsevol inversió”. Abans però, el conseller d'Innovació destaca que s'ha de tancar l'acord amb Chery, “perquè si no, correm el risc que surtin competidors de fora”. A més, Huguet va afegir que el govern continuarà negociant amb aquesta i altres empreses. “L'estratègia del departament és correcta i és clar que amb els xinesos i els indis passarà com amb els japonesos als anys vuitanta”, va apuntar Huguet, que va recordar les negociacions de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, amb indústries japoneses. “Quan l'adversari no el pots guanyar, alia-t'hi”, va dir el titular d'Innovació.

Chery crearà 3.000 llocs de treball directes i 10.000 d'indirectes, una xifra que compensaria amb escreix el tancament de la multinacional Lear, ja que en el moment de cessar l'activitat, la fàbrica de Roquetes tenia 500 treballadors tot i que anys enrere la plantilla era molt superior. De tota manera, l'alcalde de Tortosa considera una “maniobra electoralista” del president Montilla l'anunci del preacord amb Chery.

4,5 milions d'inversió

El Catalunya Sud rebrà en el pròxim any una injecció econòmica de 4,5 milions d'euros, una inversió que es farà a través del fons d'industrialització de l'Estat i que permetrà dotar el polígon de 4,5 hectòmetres cúbics d'aigua anuals, així com de gas natural. A més, Red Eléctrica n'ampliarà la potència elèctrica. El polígon disposarà de 400 hectàrees de sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA