Economia

Nissan presentarà un ERO mentre els sindicats demanen negociar

Els sindicats de Nissan han sol·licitat la mediació de la Generalitat per aconseguir que l'empresa mantingui oberta la taula de negociació i no presenti un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a un miler d'empleats, tal com ha plantejat aquest dimecres als treballadors.

Empresa i sindicats han mantingut aquest matí la primera reunió després que acabés el termini d'inscripció en el pla de baixes voluntàries i prejubilacions posat en marxa per Nissan a principis d'aquest any per donar sortida a l'excedent de més de 1.400 empleats de les fàbriques de Barcelona.

No obstant això, poc més de 400 persones s'han acollit a aquestes mesures, cosa que implica que la companyia mantingui que sobren un miler de treballadors, segons han explicat  fonts sindicals.

Mesures traumàtiques
En la trobada, que ha durat prop de dues hores, la direcció de la companyia ha anunciat la seva intenció d'aplicar "mesures més traumàtiques" -un ERO- amb l'objectiu de reduir la plantilla fins als 2.800 operaris, el nivell que considera òptim per garantir la viabilitat de la planta catalana.

"Hem complert amb tot el pacte, però la reducció de la plantilla és necessària per mantenir la competitivitat de l'empresa i assegurar el seu futur", ha indicat el portaveu de Nissan, Alfredo Castaño.

Demanda sindical
Els representants de CCOO, USOC i UGT, que ja s'esperaven aquest anunci, han demanat a Nissan que mantingui oberta la taula de negociació per poder explorar mesures alternatives que permetin donar una sortida no traumàtica als treballadors.

Els sindicats, que han sol·licitat així mateix a la Generalitat que mediï per evitar la presentació d'un nou ERO, proposen, entre d'altres mesures, que s'ampliï novament el termini d'adhesió al pla de baixes voluntàries.

Empresa, sindicats i Generalitat mantindran divendres que ve, dia 17, la primera reunió a tres bandes per intentar buscar una sortida consensuada a l'important excedent de plantilla que segueix tenint Nissan.

No hi pot fer més
La companyia s'ha mostrat contrària a prolongar el pla de baixes voluntàries, en considerar que ja ha fet tot el que està a les seves mans per reduir la plantilla de forma consensuada, encara que ha assegurat que acudirà a la reunió per "escoltar" els sindicats i avaluar si les mesures que proposin són factibles i es poden aplicar.

Els representants sindicals s'han mostrat optimistes i confien que de la pròxima reunió en sortiran propostes "sòlides" que permetran trobar una sortida no traumàtica a un miler de treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.