Economia

Montilla exigeix un "paper determinant" per a la Generalitat al nou model de gestió del Prat

Aeroports

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit aquest dimecres al govern espanyol que no acceptarà cap model de gestió per a l'aeroport del Prat que no passi perquè la Generalitat tingui un "paper determinant", cosa que asseguraria que aquesta infraestructura estarà "al servei" de Catalunya.

A la sessió de control del Parlament, Montilla ha estat requerit pel seu soci al Govern, ERC, per la possibilitat que l'executiu central deixi la Generalitat fora de la gestió de l'aeroport barceloní. "No acceptarem cap model de gestió de l'aeroport del Prat en el qual la Generalitat no tingui un paper determinant, perquè la participació de la Generalitat, dels ajuntaments i el sector privat és una garantia que estarà al servei dels interessos del país", ha subratllat Montilla.

El president català ha recordat que estan en la recta final les obres de la T-1, la qual és la "major inversió de l'Estat" a Catalunya i que permetrà al Prat competir amb Barajas i altres aeroports europeus, ha apuntat. Montilla ha fet aquestes declaracions després que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, assegurés que el govern espanyol està ja treballant en la reforma que permetrà l'entrada de la Generalitat en la gestió de l'aeroport del Prat.

Solbes ha explicat que el nou model d'administració aeroportuària implica l'escissió d'AENA en dues entitats empresarials estatals, de manera que una d'elles s'ocuparà de la navegació aèria i l'altra de la gestió dels aeroports.

En aquesta societat gestora està prevista la participació dels governs autonòmics quan els aeroports tinguin un volum de trànsit superior als 30 milions d'euros. Aquesta circumstància només es compleix a Catalunya i Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.