Economia

Les vendes de cotxes cauen un 48,2% al novembre en relació al mateix mes del 2007

Economia

El nombre de cotxes matriculats a Catalunya aquest novembre ha estat de 9.871 unitats, xifra que suposa una caiguda d'un 48,2%, gairebé la meitat que el mateix mes del 2007, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). Aquesta és la caiguda mensual més important registrada per la patronal.

En l'acumulat dels primers onze mesos, la caiguda de vendes a Catalunya és d'un 28,6%, amb una xifra acumulada de vendes de 151.985 turismes. Al conjunt de l'Estat espanyol, la caiguda mensual del novembre ha estat d'un 49,6% (63.068 vehicles) i la caiguda acumulada els primers onze mesos és d'un 26% (1.088.720 vehicles).

Anfac reclama que les mesures dissenyades pel govern de l'Estat espanyol per afrontar la crisi econòmica s'apliquin de manera "ràpida" per recuperar la "confiança" dels consumidors, que està "sota mínims". Per la patronal, l'increment de l'atur i la falta de liquiditat del sistema financer, que no dóna facilitats de finançament als consumidors, són els dos factors que fan que les vendes d'automòbils no es recuperin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.