Economia

economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

No veu acreditada la causa de força major per la sequera

La Generalitat ha denegat l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a Freixenet que afectaria 615 treballadors. Considera que no queda acreditada la causa major per la sequera argumentada per l’empresa, segons apunten fonts d’Empresa i Treball a l’ACN. El govern ha informat al grup productor de la decisió ja que no veu elements “imprevisibles i inevitables” per justificar l’expedient que requereix el vistiplau del departament de Treball. Freixenet pot ara presentar un altre expedient argumentant una altra causa i seguint els terminis marcats pels expedients per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives que obliguen a negociar amb els sindicats durant 15 dies. Freixenet té previst continuar amb les negociacions amb el comitè d’empresa i els sindicats i sol·licitar un altre expedient pels efectes que provoca la “greu manca de raïm i vi base, provocada per una sequera extrema”. En un comunicat sobre la decisió del govern, apunten que l’accepten però es “mantenen ferms en la necessitat d’un ERTO” a Freixenet i Segura Vídues per les condicions climàtiques. Afegeix que els expedients són mecanismes que tenen “com a objectiu protegir l’ocupació”.

El sindicat CCOO, però,  està d’acord amb la resolució de la Generalitat. Per aquest motiu, insta la direcció del grup cavista a asseure’s "de manera immediata" amb la representació dels treballadors "per negociar les mesures oportunes per afrontar la situació actual del sector, salvaguardant l’ocupació i el futur de l’activitat". Davant d'aquest escenari, CCOO insisteix una vegada més al Ministeri d’Agricultura i al Departament d’Acció Climàtica perquè instin el Consell Regulador del Cava a prendre les mesures necessàries per flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA