Economia

Els pagesos catalans es mobilitzen avui per tot el territori davant de l'augment del cost del combustible

Pagesos catalans es manifestaran aquest divendres a través de tractorades simultànies en diferents ciutats del territori convocades pel sindicat Unió de Pagesos (UP) com a protesta davant de l'augment dels preus dels carburants.

Unió de Pagesos ha convocat mobilitzacions a les ciutats de Girona, Tarragona i Lleida, i a les comarques de l'Anoia, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental, al Montsià i la Ribera d'Ebre, i a la Segarra i l'Urgell.

El sindicat agrari reclama al govern espanyol un gasoil professional, amb la màxima rebaixa dels impostos indirectes especials als hidrocarburs permesa per la Unió Europea i amb un IVA reduït del 7% que s'apliqui a tots els usos professionals. Davant de l'augment "desorbitat" dels costos de producció, el sindicat també demana una reducció de l'IRPF, una assegurança que cobreixi els costos de producció i que s'adapti als rendiments actuals de les explotacions, a un preu raonable i sense penalització en els rendiments en cas de sinistre.
L'organització exigeix també la reducció dels marges comercials abusius, uns mercats més transparents i la reducció del termini de pagament als productes agraris a més de la simplificació en els tràmits administratius.

Segons Unió de Pagesos, el preu del gasoil B ha arribat a un màxim històric en situar-se aquest mes a 0,97 euros el litre a granel i a 1,07 euros el litre a les gasolineres.

El sindicat sosté que l'encariment dels carburants, sumat al dels fitosanitaris i la maquinària agrícola, posa en perill la viabilitat de moltes explotacions familiars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA