Economia

PLATJA D’ARO

Setze joves ex tutelats participen en un campus d’ocupabilitat

La Fundació FC Barcelona, conjuntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala, va organitzar a Platja d’Aro del 3 al 8 de març passats un campus formatiu en hoteleria dirigit a persones joves ex tutelades, és a dir, joves d’entre 18 i 25 anys que han perdut la tutela de la Administració en assolir la majoria d’edat.

El campus s’inscriu dins de la segona edició del projecte Joves Futur + que la Fundació FC Barcelona porta a terme des de fa dos anys amb el suport de la Fundació “la Caixa”. Aquest programa d’inserció sociolaboral té com a objectiu afavorir la inclusió d’aquestes persones joves a través d’un acompanyament integral i individualitzat, que faciliti una emancipació plena, perquè puguin optar a un futur amb dignitat.

L’objectiu del campus ha estat proporcionar formació intensiva i pràctica en un entorn real de feina, per treballar específicament en diferents àmbits de l’hoteleria com ara servei de sala, neteja, jardineria i manteniment. En aquest cas, es busca que aquest jovent entengui la dinàmica d’una empresa hotelera, adquireixi hàbits de feina i, al mateix temps, pugui posar a prova les seves habilitats de cara a una possible opció d’ocupabilitat en aquest sector.

Els participants del campus (14 nois i 2 noies) han estat derivats des de diverses entitats socials del territori. Al llarg de les sis jornades del campus, que ha tingut lloc a l’hotel Aromar de Platja d’Aro, han estat acompanyades per professionals del projecte Joves Futur+ (insertores, psicòlogues i formadores). Les activitats que s’han realitzat han estat, durant els matins, tallers formatius (teòrics i pràctics) de jardineria, manteniment, cuina, servei de sala, neteja (pisos i bugaderia), i introducció a la pastisseria. A les tardes es van fer visites a diferents empreses per conèixer altres entorns laborals, activitats lúdic-esportives i de coneixement del municipi.

El campus ha estat co-organitzat per la Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas i Matamala i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Platja d’Aro, IES Baix Empordà de Palafrugell i Grup Aromar hotels & restaurants així com col·laboració de les empreses Bustins Jeans i Golf d’Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona