Economia

Economia

Pas endavant per convertir l’aeroport Lleida-Alguaire en un hub d’energia verda

Aeroports de Catalunya compra un electrolitzador que permetrà a partir de l’estiu produir hidrogen verd

Amb la compra d’un electrolitzador, que permetrà produir hidrogen verd a partir del parc fotovoltaic existent, es fa un pas endavant per convertir l’aeroport Lleida-Alguaire en un espai de producció d’energia verda i un centre de R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació) clau per a la transició energètica de l’aviació. L’empresa pública Aeroports de Catalunya, vinculada al Departament de Territori del Govern, va fer un pas endavant el passat mes de gener amb la signatura amb l’empresa INDOX la compra de l’adquisició de l’electrolitzador, que estarà en marxa a partir d’aquest estiu, segons recullen les agències. Quan es posi en funcionament, es provarà al mateix aeroport. Per arribar fins aquí, però, s’hauran fet diferents passos. A l’octubre de 2023 es va licitar el subministrament, instal·lació i posada en servei d’un electrolitzador de potència de 100 Kw que permetrà produir hidrogen verd a partir del parc fotovoltaic actual. Es van presentar dues empreses a la licitació i finalment es va adjudicar a INDOX, una companyia amb seu a Anglesola (Urgell) el passat mes de desembre. El 22 de gener es va oficialitzar l’adjudicació amb la signatura del contracte per un valor de 295.000 euros, sense comptar el manteniment durant dos anys, que té un import addicional de 19.000 euros.

L’hidrogen es podrà fer servir en els desenvolupaments previstos del projecte aeroH2ub, en el qual participen l’aeroport de Lleida-Alguaire; EVARM, que treballa amb combustibles alternatius, i Aldoratech, que treballa amb aplicacions industrials per a drons. L’objectiu és captar indústria aeronàutica i aeroespacial que desenvolupi solucions basades en motors d’hidrogen. Ara, s’ha avançat en el compliment de l’anunci fet per la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, de convertir l’aeroport lleidatà en un laboratori de nous projectes aeronàutics i de l’espai al voltant dels combustibles sostenibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona