Economia

EMPRESA

L’obrador compartit del Ripollès ja està al servei dels emprenedors

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès ho té tot a punt per oferir el primer obrador compartit per a empreses i emprenedors a comarques gironines, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Es troba a les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i ja té tots els permisos per ser “banc de proves” per a tot tipus de menjar.

En una primera fase només permetia fer-ho amb plats ja preparats i finalitzar-los, però ara ja permet fer proves amb productes frescos com carn. L’objectiu és oferir un espai de 150 m2 ben equipat perquè empreses o emprenedors facin proves sense necessitat de fer una inversió i pagant un lloguer per les instal·lacions. En aquest primer any hi ha hagut 4 projectes interessats que, finalment, no han arribat a bon port i no han acabat llogant l’espai.

“Les instal·lacions permeten fer un tast i veure si la idea pot ser real, si es pot obtenir benefici i després, si veus que funciona, fas la inversió que calgui”, explica el coordinador de l’obrador compartit, Joan Pere Sallarés, durant una visita a les instal·lacions. Calculen que un emprenedor hauria de fer una inversió de més de 30.000 euros per poder tenir pel seu compte la maquinària, els espais i els permisos sanitaris de què disposen. Així per exemple tenen forns de convecció, envasadores al buit i diferents fogons, entre d’altres.

Durant el temps que porten en funcionament, ja han despertat l’interès de quatre projectes, tots de la comarca, però la idea és obrir-se a tot el territori. Segons detalla el coordinador, tres d’ells ja estaven en converses molt avançades, però finalment no van acabar llogant l’espai. Un dels avantatges d’aquest obrador és que tenen els permisos sanitaris per poder vendre a tot l’Estat. Per contra, però, cal complir un seguit de requisits i estar disposat a fer tot el procés administratiu de documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona