Economia

alemanya

L’economia es va contraure un 0,3% l’any passat

La caiguda interromp el procés de recuperació experimentat a Alemanya després de la crisi de 2020

El 2023 no va ser un bon any per l’economia alemanya. El producte interior brut (PIB) d’Alemanya va caure un 0,3% interanual, després de créixer un 1,8% el 2022, segons la primera estimació publicada aquest dilluns per l’Oficina Federal d’Estadística (Destatis) i recollida per l’agència Efe.

La caiguda interromp el procés de recuperació que havia experimentat la primera economia europea després de la crisi del 2020, que va provocar que el PIB alemany es reduís un 3,8%.

“El desenvolupament general d’Alemanya es va estancar el 2023, en un entorn que continua marcat per múltiples crisis”, ha dit la presidenta de Destatis, Ruth Brand, en una roda de premsa a Berlín i recollida per Efe.

En aquest sentit, Brand ha assenyalat que l’evolució de la principal economia europea s’ha vist afectada pels elevats preus que afecten a tots els nivells, així com per l’alça dels tipus d’interès que fa més difícil el finançament d’inversions i la caiguda de la demanda dins i fora d’Alemanya. La caiguda del sector privat és una de les claus que expliquen les dades de l’any passat. Els pronòstics per aquest 2024 no són tampoc bons i els economistes, segons recullen els mitjans especialitzats, apunten que els obstacles al creixement continuaran presents aquest any i el seu impacte podria ser fins i tot més gran.

Protesta d’agricultors i camioners a Berlín

A les males dades de l’economia, si suma un creixent malestar social a Alemanya amb els agricultors i camioners en peu de guerra.

Milers d’agricultors i camioners, amb uns 5.000 tractors i altres vehicles pesants, s’han dirigit aquest dilluns des de diversos punts d’Alemanya a Berlín per protestar contra els plans del govern de federal de retallar les ajudes al sector agrari i augmentar el preu dels peatges. La protesta a Berlín posa punt final a una setmana de protestes dels agricultors alemanys contra el govern de coalició liderat per Olaf Scholz.

Aquesta no és la primera vegada que els agricultors marxen per la capital alemanya, però a diferència de les anteriors ocasions aquest cop compten amb el suport de la indústria del transport i de comerciants que recentment han participat en els bloquejos de carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona