Economia

Els treballadors de Comforsa desconvoquen la protesta després que el Govern hagi accedit a pagar la bestreta del 3%

Els treballadors de Comforsa han decidit desconvocar la nova tanda de mobilitzacions de tres dies que havien de començar aquest divendres, segons informa l’Acn. El motiu és que la Generalitat, propietària de la siderúrgica del Ripollès, ha autoritzat el pagament de la bestreta del 3% per avançament de conveni així com la revisió dels grups professionals, dues de les demandes que havien posat sobre la taula per aturar les mobilitzacions. El president del comitè, Xavier Rodríguez, ha explicat a l’ACN que valora positivament aquesta victòria, però alerta que “no és la solució de tots els problemes, només al més immediat”. I recorda que la principal demanda de la plantilla és garantir la “viabilitat” de l’empresa i que la gestió “sigui més àgil”. Per això, s’han donat fins al mes vinent de temps per comprovar que l’empresa i totes les parts implicades -com ara el Departament d’Empresa, sindicats i altres agents socials- comencen a treballar en la taula de negociació per a la viabilitat que venen reclamant des que van començar les protestes l’1 de desembre amb la primera aturada parcial i els talls de carretera. Entre les reclamacions, també hi ha tornar a negociar el conveni que, segons diuen, “ha estat bloquejat i sense puges salarials” tot aquest any. Si això no passa, avisa Rodríguez, convocaran de nou l’assemblea i es tornaran a plantejar les mobilitzacions.

L’empresa siderúrgica està a mans de l’empresa pública de la Generalitat Avançsa. Comforsa està especialitzada en la transformació d’acer per forja i en la mecanització destinada al sector automotor. Compta amb uns 350 treballadors entre els seus centres de treball de Campdevànol, Ripoll i les oficines de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona