Economia

Noves mobilitzacions a Comforsa el 15, 17 i 22 de desembre

Els treballadors de Comforsa segueixen mobilitzats i han anunciat aturades parcials i talls de carretera els dies 15, 17 i 22 de desembre, segons recull l’Acn. El president del comitè, Xavier Rodríguez, ha explicat a l’ACN que els ànims “estan escalfats” perquè passen els dies i “no hi ha res en ferm” per part de la Generalitat, propietària de la siderúrgica al Ripollès. Reclamen el pagament d’una bestreta del 3% per avançament de conveni perquè, diuen, “està bloquejat i aquest any no hi ha hagut puja salarial”, i ho vinculen també a la negociació de grups professionals. Quan això passi, diu Rodríguez, suspendran les mobilitzacions si bé remarca que la principal preocupació és “garantir la viabilitat de l’empresa” i l’”agilitat” en la gestió.

“Si ens ho paguen, desconvoquem la protesta”, afirma Rodríguez, però com que no hi ha hagut res en ferm, la mobilització continua. “Portem mesos amb bones intencions i contactes, però no hi ha res signat, una cosa és el que diuen i una altra la que fan”, lamenta. L’1 de desembre van començar tres dies de mobilitzacions i ara faran una nova tanda el 15, 17 i 22 de desembre amb el mateix format: aturades parcials de dues hores a cada torn, un tall de carretera de 17h a 19 h a la C-17 a l’altura de Can Villaura i, en el cas dels dies laborables (15 i 22), concentració de 12 h a 14 h davant de la nau 4 de Campdevànol on hi ha les oficines.

Rodríguez subratlla que la principal preocupació és la “viabilitat de l’empresa” tal com ja van denunciar fa uns dies quan reclamaven poder operar com a societat mercantil amb les modificacions normatives que calguin. “No podem competir en igualtat de condicions, perdem agilitat i podria suposar la desaparició de l’empresa”, afirma. Per això, volen que es creï una mesa de negociació sobre la viabilitat amb tots els agents implicats (Departament d’Empresa, direcció, sindicats, entre d’altres) per fer-ho possible. “Això serà ja més a mig termini”, admet el president del comitè d’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona