Economia

El Parc Vallès de Terrassa completa la seva transformació 25 anys després

El Grup Frey acaba les obres de transformació que han suposat la inversió de tres milions en l’espai de 83.000 metres quadrats

Vint-i-cinc anys després de posar-se en funcionament amb polèmica del que havia de ser el parc comercial i lúdic més espectacular del sud d’Europa, el Parc Vallès de Terrassa inicia una nova etapa de la mà del Grup Frey a Espanya per posar al dia la seva oferta comercial, barrejant--la amb l’oci, que incorpora el concepte de Shopping Promenade, que el grup ja ha implantat a Coeur Alsace o Claye-Souilly, a França, o Algarve Shopping, a Portugal. Un concepte que combina l’experiència de compar en un entorn més sostenible i amb elements que hi facilitin la seva estada i que ha suposat una inversió de tres milions d’euros.

D’aquesta manera es completa la transformació iniciada el 2014, aleshores iniciada pel Grup Pradera, per rellançar un espai que estava quedant obsolet aprofitant un canvi d’usos després que la Generalitat va incloure el Parc Vallès dins la trama urbana consolidada del municipi el 2011. El 2018 el Grup Frey va tancar una operació de compra d’aquest espai de 83.0000 metres quadrats per 82,5 milions i comença a impulsar noves transformacions.

Dijous es va fer la reinaguració del centre comercial a l’aire lliure i els responsables de Parc Vallès tenen previst tancar el 2023 amb 11 milions de visitants i generar 622 llocs de feina directes. Compte amb una superfície bruta de lloguer de 47.300 m², dels quals 29.500 estan dedicats a la gastronomia i el lleure. La seva ocupació actual és de 99,7%. En total, hi ha 41 establiments i més de 20 espais de gastronomia. Més de 5.000 m² estan destinats a instal·lacions esportives i també hi ha un Cinesa amb 20 sales de projecció. Així mateix, la zona d’aparcament té 2.700 places, a més d’aparcament per a bicicletes.

Les obres han permès remodelar la plaça incorporant-hi zona de vegetació i ombra, una zona de jocs infantils, una marquesina de fusta i mobiliari sostenible, entre altres.er una remodelació completa de façanes, i millores en els paviments, així com en els recorreguts interiors per garantir l’accessibilitat a tot el parc. A més d’eliminar barreres arquitectòniques, s’ha optimitzat la circulació de l’aparcament, que ara compta, a més a més, amb 10 estacions de càrrega elèctrica, amb previsió d’arribar a 30, el gener del 2024.

En un comunicat la gerent del Parc Vallès, Núria Gàndara, assegura que es de la seva inauguració el 1988 a estat el parc comercial i d’oci líder per la seva oferta al Vallès Occidental” i que la remodelació “ens prepara per a una nova etapa de creixement, amb una nova proposta de valor per a tota la família que millora l’experiència dels visitants adaptada als nous hàbits i tendències de consum i entreteniment del nostre entorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia