Economia

TURISME

El Govern no renova els ajuts a l’estació d’esquí de Masella

La mesura suposarà que l’executiu català deixarà de subvencionar la producció de neu artificial

Aquest import s’utilitzarà per incrementar la xifra d’habitatges socials que hi ha a les comarques de muntanya

La Generalitat no renovarà la línia d’ajuts que des del 2020 atorga a les tres estacions d’esquí privades que hi ha a Catalunya (Baqueira-Beret, el Port del Comte i Masella) per compensar-les per les pèrdues ocasionades per l’aturada de la pandèmia, segons han confirmat fonts del Govern a l’ACN. Es tracta d’una partida d’1,2 milions d’euros que fins ara es destinaven a finançar accions per millorar o rehabilitar aquestes instal·lacions, incorporar-hi innovacions tecnològiques, reduir l’impacte mediambiental i també produir neu artificial amb canons. Ara, aquest import s’utilitzarà per incrementar la xifra d’habitatges socials que hi ha a les comarques de muntanya. En concret, se sumaran 91 habitatges a Camprodon, la Pobla de Segur i Sort.

Segons han apuntat fonts de l’executiu, els 1,2 milions d’euros s’han incorporat a una partida de 5,1 milions d’euros que gestionarà l’Institut Català del Sòl. La previsió és que la Direcció General de Muntanya i del Litoral, que gestionava aquest pressupost, signi un conveni amb l’Incasòl per implementar una dinàmica de treball d’acord amb els principis del futur Pla Territorial Sectorial d’Habitatge. Aquest document preveu la necessitat d’arribar a 2.693 habitatges destinats a polítiques socials a les comarques de muntanya l’any 2042.

Així, es compraran i rehabilitaran dos edificis amb amb 48 pisos a la Pobla de Segur i s’adquiriran onze immobles a Camprodon que ja són habitables. Aquests 59 habitatges s’integraran al patrimoni de l’Incasòl.

Paral·lelament s’atorgarà una subvenció directa a l’Ajuntament de Sort per adquirir un solar on hi ha l’estructura d’un edifici de 32 habitatges. Són pisos propietat del consistori que signarà un conveni amb l’Incasòl perquè l’executiu català acabi les obres.

Ajudes des del 2020

La convocatòria d’ajuts a les estacions d’esquí que va crear-se l’any 2020 van tenir el seu origen en la mitigació de les conseqüències de la crisi derivada per la pandèmia. L’any 2021 i 2022 es va mantenir, però ja com ajudes a la modernització de les estacions de muntanya. Les estacions que hi podien optar eren totes les que no eren públiques, és a dir Baqueira-Beret, el Port del Comte i Masella. L’any 2021, però, s’hi va incloure una estació d’esquí municipal, Tavascan.

Les línies que es podien subvencionar estaven relacionades amb innovacions tecnològiques en els sistemes d’accés a les instal·lacions; renovacions dels remuntadors; rehabilitacions d’edificis existents i de l’entorn; i renovacions i millora de les xarxes destinades a la producció de neu, incloses les conduccions d’aigua i el suport amb canons de baixa pressió. En aquest darrer àmbit s’hi incloïen mesures per incrementar la qualitat de la producció i l’eficiència energètica de les instal·lacions, així com la resta de condicionants mediambientals i de sostenibilitat.

En total, es van atorgar 4,2 milions d’euros a les estacions d’esquí alpines privades, sumant les diferents línies d’ajut. D’aquesta xifra, només el 32,80% (1,3 milions d’euros) ha estat per conceptes relacionats amb les infraestructures de neu artificial. La resta ha estat per novetats tecnològiques o reparació de remuntadors o instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA