Economia

economia

Pimec fitxa l’exdiputat al Congrés Ferran Bel com a veu a Madrid

La patronal de la petita i mitjana empresa incorpora l’economista tortosí com a representant permanent a Madrid per enfortir-hi la interlocució i la influència

Bel afronta el repte després que al maig digués adeu al Congrés i posés fi a dotze anys a les Corts

Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa que presideix Antoni Cañete, ha fitxat l’economista i exdiputat al Congrés Ferran Bel com a representant permanent a Madrid per enfortir-hi la seva veu i la seva influència. Amb escó al Congrés des del 2016 (legislatures XI, XII i XIV) i al Senat del 2011 al 2015, Bel, tortosí de 58 anys, ha destacat en els seus dotze anys a les Corts per tenir una interlocució privilegiada amb tots els partits i institucions i pel seu gran coneixement dels engranatges parlamentaris. A través d’un comunicat, Pimec celebra que, amb la incorporació de Bel com a representant permanent, ara consolida la seva presència a Madrid i reforça la seva funció de defensa i representació de les pimes catalanes, amb una interlocució directa i permanent amb les administracions estatals i les institucions amb seu a Madrid, així com amb altres grups d’interès.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i actualment professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, el també exalcalde de Tortosa (2007-2018) serà a partir d’ara la veu insígnia de Pimec a Madrid, on la patronal que presideix Antoni Cañete ha esdevingut una veu de referència en la defensa de les pimes i el combat de la morositat pública al costat de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. En la seva presentació com a nou representant permanent de Pimec a Madrid, Bel ha manifestat la seva voluntat de “reforçar la interlocució i la incidència en les diferents institucions estatals als efectes que l’activitat regulatòria sigui molt més favorable als interessos de la petita i mitjana empresa catalana”.

En el seu nou repte d’enfortir la presència i la influència de Pimec a Madrid i de mantenir les relacions institucionals i detectar oportunitats per fer créixer la visibilitat i reputació d’aquesta patronal a nivell estatal, Bel es coordinarà amb el gabinet de presidència i l’àrea institucional, la delegació a Brussel·les i altres organitzacions amb objectius comuns com ara Conpymes o la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. El fitxatge de Bel, segons apunten fonts de Pimec, és un pas endavant més en l’aposta d’incidir en les polítiques estatals que arriba després de presentar, ara fa un any, la comissió executiva de Pimec Jóvenes Madrid, que va iniciar el seu camí amb l’objectiu de tenir una major i millor representació i defensa dels interessos dels empresaris i empresàries joves.

En una entrevista amb aquest diari publicada el 8 de gener quan encara era portaveu del PDeCAT al Congrés i albirava el final de la seva etapa a la Carrera de San Jerónimo, Bel il·lustrava la seva forma d’entendre el servei públic admetent que sovint ha intercedit en gestions polítiques a Madrid en les quals ha refusat tot protagonisme públic i ha prioritzat el sentit institucional sense mirar la procedència política del demandant. “Tinc lleialtat al govern del meu país independentment del color polític. I no acabo d’aterrar ara en política, sé com s’han de fer les coses i no és una posició personal, sinó de la tradició política que represento. Si gent del govern ha demanat si podíem intercedir o tramitar o negociar alguna cosa, ho hem fet amb tota discreció. També m’han trucat alcaldes que no són del meu color polític per a gestions a Madrid, i no ho he fet públic mai. Perquè a vegades la política no és una qüestió de penjar-se medalles, sinó de resoldre els problemes de la gent. I jo, potser per haver estat alcalde i president de consell, tinc un sentit institucional de la política molt elevat i no em tanco a negociar només el que surt de la meva formació. Així ho he fet els onze anys a les Corts. Al final el reconeixement de persones que et demanen intervenir en un afer que s’acaba solucionant l’acabes tenint, potser no és públic, però l’acabes tenint”, argumentava aquest polític al·lèrgic al divisme. A partir d’ara, Bel actuarà a Madrid en nom de Pimec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva