Economia

La nord-americana Hyperion inverteix 9 milions a la seva planta de Martorelles

Amb gairebé 17.000 metres quadrats, la fàbrica és la més gran del grup

La multinacional nord-americana Hyperion ha invertit 9 milions d’euros en l’ampliació de la seva planta de Martorelles, la més gran del grup a escala global, fins als 16.900 metres quadrats de superfície total. Amb el projecte d’expansió, Hyperion ha afegit 5.250 metres quadrats als 11.650 amb què comptava fins al moment.

Segons un comunicat, aquesta inversió relocalitza part del negoci de l’empresa del sector metal·lúrgic de producció d’eines per a components per a la construcció, una línia que fins ara Hyperion operava a Suècia.

Amb l’ampliació, la companyia crearà 20 llocs nous de treball, que s’afegiran als 375 empleats actuals que formen la plantilla a Martorelles. Per a aquest projecte, l’empresa nord-americana ha comptat amb el suport del govern per mitjà d’Acció.

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’Acció, “el projecte de creixement d’Hyperion a Martorelles, que consolida la planta com la més important del grup al món, és molt rellevant i un clar exemple d’inversió que reindustrialitza Catalunya amb un enfocament basat en la sostenibilitat i l’economia circular, alineada totalment amb les principals prioritats del Govern”.

Castellanos ha subratllat “la llarga tradició de la metal·lúrgia al Vallès Oriental i a Catalunya”, ja que es tracta “d’un dels principals sectors industrials del nostre país, format per gairebé 5.000 empreses amb una facturació que supera els 12.000 milions d’euros anuals i que ocupen 65.000 persones”. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’un sector “amb una productivitat per sobre de la mitjana de la indústria, molt competitiu i particularment atractiu per la inversió estrangera: en els últims cinc anys Catalunya ha captat gairebé 500 milions d’euros”.

Per la seva banda, Ron Voigt, conseller delegat d’Hyperion, ha apuntat que “analitzem i prioritzem acuradament les nostres inversions per assegurar-nos que prenem les decisions més correctes per a la nostra companyia i per al nostre personal treballador i la comunitat”.

“La decisió d’invertir aquí és el resultat de la capacitació i del rendiment de la planta, i de l’extraordinari recolzament que hem rebut de la Generalitat de Catalunya. Treballem cada dia per construir el que anomena un Hyperion per als propers 100 anys”, ha destacat.

L’empresa nord-americana és un dels líders mundials en materials avançats amb dècades d’experiència en el desenvolupament i fabricació de pols de carbur de tungstè, carbur cementat, diamant sintètic i productes de nitrur de bor cúbic. La planta està ubicada a Martorelles, on es produeixen eines per a diferents mercats: com per exemple eines per fabricar les llaunes de beguda, altres productes del sector de l’alimentació, solucions de carbur cementat per a l’automoció, les energies renovables i la indústria mediambiental, i ara s’amplia al sector de la construcció.

Sota el control de la multinacional sueca Sandvik, la companyia es va establir a Catalunya el 1977, amb l’adquisició de l’empresa Bonastre ubicada a Caldes de Montbui. El 2007 es va traslladar a Martorelles, on va invertir 12 milions d’euros per incrementar la seva capacitat de producció, i deu anys després, Sandvik va traslladar de Coventry (Regne Unit) a Catalunya el seu centre d’R+D de productes de metall dur amb una inversió de 2,1 milions de euros. El 2018, el grup inversor KKR va adquirir Sandvik Hyperion a escala global.

Actualment, en termes globals, Hyperion té una plantilla de més de 2.000 treballadors arreu del món, així com plantes de producció als Estats Units, a Mèxic, al Brasil, França, Alemanya, Itàlia i Taiwan. La multinacional va tancar el 2022 amb una facturació de 600 milions de dòlars a escala global i de 84 milions de dòlars a Catalunya. La companyia exporta el 95% del total de la seva producció, a països europeus i d’altres com el Brasil, l’Índia, l’Argentina, els Estats Units o la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA