Economia

Coronavirus

Pfizer guanya un 43 % més el 2022 gràcies a la vacuna de la Covid-19

El laboratori nord-americà obté un benefici net de 31.372 milions de dòlars

Descomptats els ingressos pels fàrmacs contra el coronavirus, l’increment és només del 2 %

El laboratori nord-americà Pfizer ha obtingut un benefici net de 31.372 milions de dòlars (uns 29.000 milions d’euros) el 2022, un 43 % més que l’exercici anterior, en bona part gràcies a les vendes de la seva vacuna contra la Covid-19, segons la informació publicada aquest dimarts per la companyia.

Els ingressos de la farmacèutica han augmentat un 23 %, fins a la xifra rècord de 100.330 milions de dòlars. Si es descompten els ingressos per la venda de Cominarty –el nom comercial de la vacuna desenvolupada per Pfizer al costat de l’alemanya BioNTech– i de Paxlovid, el medicament antiviral per tractar els casos més greus, l’avenç seria només del 2 %.

Per branques de negoci, la divisió global de biofarmàcia ha obtingut uns ingressos de 98.988 milions de dòlars, un 24 % més, entre els quals destaquen els 73.023 milions de dòlars que va aportar l’àrea de cures primàries, un 40 % més.

El president i conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, ha destacat en un comunicat que el 2022 ha estat un any rècord per la companyia, no només en termes d’ingressos i benefici per acció, que han estat els més alts de la seva llarga història, sinó “el que és més important”, pel que fa al percentatge de pacients que tenen una percepció positiva de la farmacèutica i la feina que fan.

Pfizer espera que la seva xifra d’ingressos es redueixi el 2023 per les menors vendes de vacunes i medicaments contra la Covid-19 i quedi en una forquilla entre 67.000 i 71.000 milions de dòlars, cosa que suposaria una caiguda d’entre el 33 i el 29 % respecte als més de 100.000 milions de dòlars de 2022.

Tot i així, el màxim responsable de la companyia confia en el potencial de Pfizer per continuar llançant nous productes i desenvolupant-ne d’altres per aconseguir que la multinacional tingui un creixement continu i sòlid “durant aquesta dècada i més enllà”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA