Economia

ESTATS UNITS

El Tresor dels EUA suspèn més pagaments i urgeix el Congrés a augmentar el sostre de deute

Deixarà d’invertir en el Fons d’Inversió en Valors Governamentals, anomenat Fons G, del Fons d’Estalvi Thrift, part del sistema de jubilació dels empleats federals

El govern nord-americà va arribar dijous passat al seu límit de deute legal i va haver de recórrer a “mesures extraordinàries” per pagar els comptes

La secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, ha anunciat aquest dimarts la suspensió de més inversions en un fons d’estalvi per a empleats federals i ha instat el Congrés nord-americà a elevar el sostre de deute.

“Insto respectuosament el Congrés que actuï amb promptitud per protegir la plena fe i el crèdit dels Estats Units”, ha apuntat en una carta enviada al Congrés.

Així, a partir del 23 de gener i després d’haver assolit el dia 19 passat el límit de deute legal, el Departament del Tresor deixarà d’invertir en el Fons d’Inversió en Valors Governamentals (Fons G) del Fons d’Estalvi Thrift, part del sistema de jubilació dels empleats federals.

“L’estatut que regeix les inversions del Fons G autoritza expressament el secretari del Tresor a suspendre la inversió per evitar l’incompliment del límit d’endeutament”, recorda Yellen sobre aquesta mesura extraordinària.

Segons marca la llei, el Fons G es completarà un cop s’augmenti o se suspengui el límit de deute, de manera que els jubilats i empleats federals no es veuran afectats per aquesta acció, ha afegit.

El govern dels Estats Units va arribar dijous passat el seu límit de deute legal, cosa que va portar el Departament del Tresor a recórrer a “mesures extraordinàries” per pagar els comptes, suspenent alguns pagaments als fons de jubilació d’empleats federals i a l’assegurança social d’empleats postals.

L’ús d’aquestes eines financeres especials, ha recordat Yellen, es pot estendre fins al proper 5 de juny.

El límit de deute és la quantitat total de diners que el govern dels Estats Units està autoritzat a demanar prestat per complir les seves obligacions legals existents i poder pagar els beneficis de l’assegurança social i medicare, els salaris militars, els interessos sobre el deute nacional, els reemborsaments d’impostos i altres pagaments.

Cada cert temps, els Estats Units s’acosten a l’impagament del deute nacional perquè, a diferència d’altres països, el govern nord-americà només pot emetre deute fins al límit establert pel Congrés, que té el poder d’elevar aquest sostre segons cregui convenient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA