Economia

El comitè d’Amazon a Martorelles opta per anar a la vaga

Plantejarà la mesura als treballadors en una assemblea aquest diumenge

El comitè d’empresa del centre logístic d’Amazon a Martorelles plantejarà als treballadors anar a la vaga a partir del proper 31 de gener per arrencar de la direcció les millors condicions possibles en el procés de tancament de la planta. Els sindicats portaran aquesta proposta a l’assemblea de treballadors que han convocat per diumenge que ve el pavelló municipal de Martorelles, en la qual s’exposaran l’estat de les negociacions amb l’empresa, segons han informat aquest divendres fonts sindicals.

La direcció i el comitè d’Amazon a Martorelles van fer ahir la primera reunió del període de consultes per abordar el tancament del centre logístic, en el qual treballen unes 800 persones, a les quals l’empresa ofereix un trasllat. La reunió es va perllongar més de set hores i la direcció de la companyia va explicar les raons del tancament i la seva voluntat d’oferir als treballadors trasllats als nous centres de Saragossa i Figueres.

Al’assemblea el comitè donarà detalls de la proposta econòmica per als trasllats així com de les compensacions econòmiques que rebran els empleats que no acceptin canviar de lloc de treball. De moment, l’empresa planteja compensar amb una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de dotze mesos, ajustant-se així al que estableix la llei per a aquests casos.

El comitè considera aquesta indemnització insuficient i tampoc està d’acord amb la proposta sobre els trasllats, per la qual cosa posarà a votació de l’assemblea anar a la vaga a partir del dia 31 de gener i fins que finalitzi la negociació per pressionar a l’empresa i aconseguir un millor tracte.

La majoria dels treballadors viuen al Vallès i molts ja s’han mostrat poc inclinats a traslladar-se a Saragossa, per la qual cosa el comitè creu que els que acceptaran l’oferta de l’empresa seran “els mínims”. Les mateixes fonts han apuntat que la plantilla és bastant jove, molts són estudiants que compatibilitzen el treball amb les classes, i hi ha diversos casos de persones que acaben de signar una hipoteca o que havien lliurat unes arres.

El centre de Martorelles, situat al parc empresarial de Cant Toca i que va ser el quart que va obrir Amazon a Catalunya, està previst que cessi la seva activitat el 22 d’abril.

Amazon ha afirmat que el seu tancament i el trasllat de l’activitat a Saragossa s’emmarca en la seva voluntat d’ajustar la xarxa d’operacions a les seves necessitats i d’avançar en “la millora de l’experiència dels nostres empleats i clients”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA