Economia

Estat espanyol

Díaz confia en un acord amb els agents socials sobre el salari mínim

El ministeri encara no ha plantejat una proposta d’augment però assegura que hi continuarà treballant

Els sindicats reclamen incrementar l’SMI en la franja alta de la proposta dels experts i la CEOE per sota de la baixa

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, confia arribar a un acord amb els agents socials sobre l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) el 2023.

El ministeri de Treball no ha plantejat encara una proposta d’increment en la primera reunió mantinguda aquest dimecres al matí amb els sindicats, a la qual la CEOE no ha assistit.

En declaracions als passadissos de la cambra baixa, Díaz ha afirmat que la trobada ha estat “positiva” i que el govern espanyol “continuarà treballant per assolir un acord”.

Pel que fa a l’absència de la patronal, Díaz ha afirmat que negociar “en diferit” no és l’opció més “correcta” i ha demanat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, “que se sumi a la taula”.

L’entitat ha comunicat per escrit que està oberta a incrementar un 4% l’SMI l’any vinent fins als 1.040 euros mensuals bruts en 14 pagues. És una xifra que se situa per sota de la part baixa de la forquilla proposada pel comitè d’experts. Per contra, els sindicats demanen que el salari mínim se situï en la xifra de la franja més alta de la proposta dels experts o per sobre d’aquesta.

La secretària d’acció sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente, ha reivindicat en declaracions després de la reunió que l’increment de l’SMI se situï entre els 1.082 i 1.100 euros al mes. Vicente ha explicat que Treball no ha fet cap proposta concreta i s’ha limitat a analitzar l’informe amb les propostes del comitè d’experts. La representant sindical ha demanat a Treball que aposti per una xifra concreta en la pròxima trobada, que encara no té data i a la que CCOO espera que assisteixi la CEOE.


Proposta dels experts
El comitè d’experts per a l’anàlisi del salari mínim creat per Treball va proposar en un informe fet públic dilluns situar-lo entre els 1.046 i els 1.082 euros mensuals bruts en 14 pagues el 2023. Són el mínim i màxim de la forquilla de quatre escenaris que plantegen i que implicaria un increment d’entre 46 euros –un 4,6% més en relació amb l’SMI actual– i 82 euros –un increment del 8,2%–, respectivament. Enguany el salari mínim se situa en els 1.000 euros mensuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona