Economia

El ‘hub’ d’electromobilitat reajusta xifres per al Perte

L’escassetat d’avals farà que el consorci liderat per QEV i B-Tech rebi 65 milions en lloc dels 107 assignats

Orús assegura que les prioritats continuen “intactes”

L’anomenat hub d’electromobilitat o D-Hub, que aspira a ocupar els terrenys que Nissan va abandonar fa un any rebrà finalment 65 milions d’euros de les ajudes del Perte al vehicle elèctric que reparteix el Ministeri d’Indústria. Aquesta xifra és molt inferior als 107,8 milions que se li havien assignat en un principi i la diferència prové de les dificultats que el hub ha trobat per obtenir avals bancaris suficients per cobrir aquesta injecció pública.

El consorci liderat per QEV Technologies i B-Tech, ha aconseguit avals per valor de 48 milions, als quals es podran afegir els que hagin assolit les empreses de magnitud inferior que formen el hub. Les condicions del Perte reclamaven avals per un 90% del valor dels ajuts, i diverses dificultats han limitat les garanties captades pel hub a un 60% de la quantitat assignada.

Concretament, el grup aspirant a reindustrialitzar l’antiga Nissan ha rebut el suport de CaixaBank, l’andorrà Andbank, Abanca, el Sabadell i Avalis, aquest últim dependent del Departament d’Economia de la Generalitat. En principi també hi constava el Santander, que finalment se’n va desmarcar.

Tot i la retallada sobre les xifres programades, QEV i B-Tech creuen que podran tirar endavant el seu projecte, ja que, segons van assegurar en una nota, “els avals garanteixen el desenvolupament i la posada en marxa dels projectes tractors del hub, centrats en la producció de vehicle elèctric”, que es preveu als antics terrenys de l’automobilística japonesa a la Zona Franca. El conseller delegat de QEV, Joan Orús, va subratllar que les prioritats del pla de reindustrialització “continuen intactes”.

La inversió inicial prevista pel hub era de 300 milions d’euros en tres anys per acabar creant mil llocs de treball directes i uns 7.000 entre aquests i els indirectes.

L’obstacle d’un ICF encara sense fitxa bancària

Les negociacions del D-hub s’han complicat en bona part per l’oposició del govern espanyol a acceptar que l’Institut Català de Finances (ICF) aporti el seu aval de forma directa perquè l’organisme de la Generalitat encara no disposa de fitxa bancària. No obstant això, l’ICF figurarà en el projecte com a contraavalador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA