Economia

TECNOLOGIA

Musk no descarta la fallida de Twitter

El també propietari de Tesla ho ha dit avui en una reunió amb els treballadors, segons diversos mitjans econòmics

Més directius de la xarxa social haurien abandonat els seus càrrecs

El magnat Elon Musk, propietari únic de Twitter, ha dit avui als empleats de la plataforma que no es pot descartar la fallida de la companyia, segons asseguren l’agència Bloomberg i altres mitjans econòmics.

“La declaració de fallida no es pot descartar”, ha dit avui en una reunió presencial amb el personal de la seu central a San Francisco, a qui ha recordat que el teletreball s’ha acabat i que han de tornar a les oficines, sota pena de ser acomiadats.

En aquest ambient d’incertesa, diversos directius de la companyia segueixen abandonant els seus càrrecs, entre ells Yoel Roth —que en l’última setmana figurava com a estrella emergent de Twitter i que el mateix Musk va citar sovint als seus tuits— i Robin Wheeler, segons la mateixa agència, que cita fonts que han demanar l’anonimat.

Roth i Wheeler havien acompanyat Musk en els seus primers passos a Twitter com a propietari únic i l’havien ajudat, amb piulades que Musk després retuitejava, a perfilar una nova política de moderació de continguts que tenien com a propòsit tranquil·litzar els usuaris, però sobre tot als anunciants, font principal d’ingressos de la xarxa de l’ocellet.

Aquests dos noms se sumen als abandonaments d’altres executius coneguts hores abans: Lea Kissner, Damien Kieran i Marianne Foggerty, que passaven per ser els màxims responsables de les unitats de seguretat per als usuaris i que suposadament han deixat l’empresa en les últimes hores (només Kissner ho ha reconegut en el seu propi compte a la xarxa).

El diari New York Post no dubta a qualificar els fets d’“abandonaments d’un vaixell que naufraga”.

Musk, que divendres passat va dir que la companyia perdia quatre milions de dòlars diaris i avui ha admès que va vendre 19,5 milions d’accions (per gairebé 4.000 milions de dòlars) de la seva empresa Tesla d’automòbils elèctrics per salvar Twitter, ja no sembla tan segur de poder-ho aconseguir.

Si dimecres va enviar un missatge a tots els empleats reconeixent que “el panorama econòmic és alarmant”, avui els ha dit que la companyia necessita amb urgència convèncer els usuaris per pagar els 8 dòlars que es requereixen per comptes verificats, una idea molt controvertida i que genera polèmica a la pròpia xarxa.

Els anunciants, per la seva banda, no acaben de veure clar els plans de Musk i han estat diversos —entre ells General Motors o Volkswagen— els que per prudència han retirat la seva publicitat de la xarxa fins a tenir una idea del futur de la plataforma.

La Comissió Federal de Comerç s’ha pronunciat avui, mitjançant un portaveu, i ha dit que estan seguint de prop “amb profunda preocupació” els últims esdeveniments a Twitter, han recordat a Musk que “cap director executiu està per sobre de la llei” i que disposen de prou eines “per assegurar el compliment” de les normatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona