Economia

Torrent lamenta la “distribució decebedora” cap a Seat del Perte

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha lamentat aquest divendres la “distribució decebedora” cap a SEAT del Perte del vehicle elèctric. Així mateix, ha criticat que s’hagi executat un 30% dels fons i hagi quedat un romanent d’uns 2.000 milions d’euros pendent d’adjudicar. “Ens hi juguem molt”, ha ressaltat en una conferència al fòrum Barcelona Tribuna. Aquesta setmana s’ha sabut que la companyia amb base a Martorell rebrà prop de la meitat dels ajuts demanats. En aquest sentit, Torrent ha ressaltat que hi ha uns recursos “disponibles” que no es poden desaprofitar i han d’anar a projectes “realment tractors”. “No només ens hi juguem el futur d’una marca concreta, sinó de tot l’ecosistema d’empreses proveïdores”, ha apuntat.

Segons Torrent, el repartiment que es faci dels recursos europeus condicionarà el futur del sector del motor i l’automoció a Catalunya, un dels tres puntals que sostenen la indústria catalana, ha dit, juntament amb el sector químic i agroalimentari.

Paral·lelament, Torrent ha criticat el govern espanyol per voler centralitzar la gestió dels fons que donen forma als PErte. Així, ha demanant complir amb el principi europeu de la “subsidiarietat”, segons el qual han de ser les administracions més properes al ciutadà les que administrin els recursos. “Això és el que hem reclamat des del minut ú, perquè sabem el que ens hi juguem”, ha asseverat.

La publicació definitiva del Perte va arribar dimarts després de setmanes de crítiques per part de Volkswagen pel retard en la resolució. De fet, l’empresa alemanya va avisar que les inversions de 10.000 milions d’euros per electrificar Martorell, Landaben i la gigafàbrica de bateries de Sagunt no poden tirar endavant sense impuls públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona